Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkentte, binbir, gecesi, haremde, sayın

Say'ın 'Haremde Binbir Gecesi' Başkent'te

Eski 02-13-2009   #1
Şengül Şirin

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın keman konçertosu ''Haremde Binbir Gece'' Ankara seyircisiyle buluştu

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın keman konçertosu ''Haremde Binbir Gece'' eserinin , Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Salonu'nda gerçekleştirilen Ankara prömiyerinde, solist olarak ünlü Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja sahne aldı
Türk ezgileriyle bezenen ve bir bölümünde eski bir İstanbul türküsü olan ''Katibim''in düzenlemesinin de yer aldığı eserde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı Şef İbrahim YazıcıAykut Köselerli bu sazlarda seyirci karşısına çıktı
yönetti Geleneksel Türk vurmalı sazları kudüm, bendir ve darbukanın da kullanıldığı yapıtta, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından
Ankara seyircisine sürpriz

Büyük alkış alan yapıtın ardından Kopatchinskaja ve Köselerli izleyiciyi selamlarken, yapıtın bestecisi Fazıl Say da sahneye geldi Bu sırada, Şef İbrahim Yazıcı, seyirciye Fazıl Say'ın kendilerine bir sürprizi olduğunu açıkladı Say'ın piyanosu sahneye getirildikten sonra, ilk olarak Fazıl Say ile Kopatchinskaja, Ravel ile Bartok'un yapıtlarını yorumladı Daha sonra, vurmalı sazlarda Köselerli'nin de eşliğinde iki sanatçı, Ankara seyircisine yeni bir sürpriz daha yaptı

Patricia Kopatchinskaja'nın kendine özgü tarzıyla virtüözitesini birleştirerek neşeli bir doğaçlama yapmasının ardından, Say-Kopatchinskaja-Köselerli üçlüsü, klasik müziği Türk ritm sazıyla birleştiren eğlenceli ve farklı bir canlı performans sundu

Şefe izleyiciden ilginç teşekkür notu

Konserin ikinci yarısında da Modest Mussorgski ile Maurice Ravel'in ''Bir Sergiden Tablolar'' isimli yapıtı yorumlandı Özellikle Şef İbrahim Yazıcı'nın performansı seyirci tarafından ayakta alkışlanırken, Yazıcı defalarca sahneye çağrıldı Şefin selamı sırasında yanına yaklaşan orta yaşlı bir kadın izleyici, elindeki notu Yazıcı'ya iletti Kadın izleyici, notu ilettikten sonra ''Ben yıllardır konserlere gelir giderim Böyle bir orkestra şefi görmedim Onu söylemek ve teşekkür etmek istedim Tebrikler kendisine'' sözleriyle övgüsünü dile getirdi

Fazıl Say ile Patricia Kopatchinskaja, dün akşam da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu anısına düzenlenen konserde birlikte sahne almıştı CSO, yarın da aynı programla Kopatchinskaja ve Köselerli eşliğinde izleyici karşısına çıkacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com