![]() |
Kur'an ve Sünneti Yaşamak Lazım! |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Kur'an ve Sünneti Yaşamak Lazım!Kur'an ve Sünneti Yaşamak Lazım! "İşit var bazı fasık bu cihanda" "Duy ki, bu dünyada bazı fasıklar var ![]() Fasık Allah yolundan çıkmış kimselere denir ![]() ![]() "Ki, teklif yok bize dirler nihanda" "Gizli yerlerde bize teklif, emir ve yasak yok derler ![]() ![]() ![]() ![]() Günümüzde de bunları görüyoruz ne diyorlar: "Biz amaca ulaşmışız, bize teklif, yanı herhangi bir sorumluluk ve vazife yoktur ![]() Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, en büyük insan, âlemlere rahmet olarak gönderildiği halde "Bana teklif yok" demedi ![]() Çıkmış birileri ahkâm kesiyor, insanları cennete taşıyor ![]() ![]() İbn–i Mes'ud Radıyallahu Anh dan rivayet edildi ki: Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Şüphesiz insanların, geçmiş Peygamberlerden duydukları hikmetlerden biri de: 'Utanmazsan dilediğini yap ![]() ![]() Utanmak çok önemlidir, bunlarda ne utanma, ne ar nede hayâ kaldı ![]() "Ey vicdan! Sen niye bana müsaade ettin de ben böyle oldum? Keşke o günlere bir daha dönsem de hatalarımı telafi etsem ![]() * * * "Şeriat yok işi bidat yabanda ![]() "Yabanda kalmış bu fasıkların işi bidatlerle uğraşmak şeriatı terk etmektir ![]() Kitap ve sünnet tamamı İslam şeriatıdır ![]() ![]() ![]() "Bu f asıklar aduvvullah nişanda ![]() "Bu fasıklar Allah'ın düşmanlığı nişanındadır ![]() "Bu fırkadan kaçup Hakk'a gidelim, Cemali ba kemale seyr idelim ![]() "Böyle fırkalardan kaçıp Allah'a gidelim ![]() ![]() Velhasıl şunu anlamak lazım ki; nerede bir şeriatsızlık görürsün, oradan kaçarcasına uzaklaş ![]() * * * "Andolsun ki biz insanı yarattık ve ona nefsinin ne vesvese verdiğini de biliriz ve biz ona şah damarından daha yakınız ![]() Mevlâ'mız: "Andolsun ki biz insanı yarattık" buyuruyor ![]() ![]() ![]() ![]() Mevlâ Tealâ buyuruyor ki "İnsan görmedi mi ki muhakkak biz onu bir nutfeden yarattık, bir de o apaçık düşman kesilmiştir ![]() ![]() ![]() "Andolsun ki biz insanı yarattık" ayetini okuyan ve duyan bir durup düşünmesi lazım ![]() Rabbimiz bunca şeyleri nasıl yarattı? Her şeyimiz, konuşabilmemiz dahi Mevlâ'nın lütfü ve ihsanıyladır ![]() ![]() Size bir cami dolusu ses vereyim, bir harf kalıbı yapın bakalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|