Muzlu Kek |
02-11-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Muzlu KekMalzemeler
Sütü ısıtıyoruz ve limon suyunu ekleyerek 15 dakika bekletiyoruz Muzları çatalla ezerek püre haline getiriyoruz Yumurta, toz şeker, vanilya ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını mikserle çırpıyoruz ve limonlu sütü ekliyoruz Un ve kabartma tozunu harmanlayıp, eleyerek ilave ediyoruz Muz ile cevizi de ekleyip karıştırıyoruz Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba döküyoruz ve 180 C’ye ısıttığıız fırında pişiriyoruz Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz Ben hamurun yarısını ayırıp, 2 kaşık kakao ekledim ve kek kalıbına kakaolu ve sade karışımı alacalı olarak döktüm Ve kekim soğuduktan sonra Muzlu Creme-ole hazırlayarak, kekimin üzerini bununla kaplayarak servis ettim |
Cevap : Muzlu Kek |
02-11-2009 | #2 |
Equinox
|
Cevap : Muzlu Kekkekimin üzerini bununla kaplayarak servis ettim Biz hiç görmedik? Böyle güzel tarifleri koyuyorsunuz bir yapalım forumdaki arkadaşlara da ikram edelim deseniz:) Latife bir yana güzel görünüyor denemek lazım teşekkürler Şengül
__________________
|
|