Çiğ Börek |
02-11-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Çiğ BörekMalzemeler: 3 su bardagi un 1 tatli kasigi tuz yaklasik 1 su bardagina yakin su 1 orta boy sogan 250 gr kadar kiyma tuz, karabiber kizartmak icin siviyag Yapilisi: Sogani ince dograyip az siviyagda pembelesene kadar kavurun Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Tuz, karabiberini ekleyip hazir hale getirin (bu asamada isterseniz kavrulmus kiymanin icine haslanmis bezelye, misir taneleri, kup kup dogranmis havuc veya sadece sote edilmis mantar ekleyebilirsiniz Veya kiymali icin ustune serpmek icin iri rendelenmis kasar, mozarella peyniri hazirlayabilirsiniz) Unun icine tuzu karistirip suyu yavasca ekleyerek yumusakca bir hamur yapin 15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parcaya ayirip bezeler yapin Merdane ile unlu tezgahta ince acin Hazirladiginiz icten ve ilave ediyorsaniz peynirden serpistirin yuvarlak hamurun yarisina Diger yarisini ustune kapatip kenarlardan bastirin Kizgin yagda her iki tarafini kizartip kagit havlu serilmis servis tabagina aktarin |
Cevap : Çiğ Börek |
02-11-2009 | #2 |
Berna
|
Cevap : Çiğ BörekHaftasonları Sabah kahvaltılarında vakit buldukça yapıyordum Ben küçük tek lokmalık halinde daha çok beğeniyorum o zaman daha sevimli görünüyor Ayrıca oldukça da lezzetli bir tarif Teşekkürler :)
__________________
|
|