![]() |
Çiğ Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çiğ Börek![]() Malzemeler: 3 su bardagi un 1 tatli kasigi tuz yaklasik 1 su bardagina yakin su 1 orta boy sogan 250 gr ![]() tuz, karabiber kizartmak icin siviyag Yapilisi: Sogani ince dograyip az siviyagda pembelesene kadar kavurun ![]() Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin ![]() ![]() (bu asamada isterseniz kavrulmus kiymanin icine haslanmis bezelye, misir taneleri, kup kup dogranmis havuc veya sadece sote edilmis mantar ekleyebilirsiniz ![]() ![]() Unun icine tuzu karistirip suyu yavasca ekleyerek yumusakca bir hamur yapin ![]() 15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parcaya ayirip bezeler yapin ![]() Merdane ile unlu tezgahta ince acin ![]() Hazirladiginiz icten ve ilave ediyorsaniz peynirden serpistirin yuvarlak hamurun yarisina ![]() Diger yarisini ustune kapatip kenarlardan bastirin ![]() Kizgin yagda her iki tarafini kizartip kagit havlu serilmis servis tabagina aktarin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Çiğ Börek |
![]() |
![]() |
#2 |
Berna
|
![]() Cevap : Çiğ BörekHaftasonları Sabah kahvaltılarında vakit buldukça yapıyordum ![]() ![]() ![]() Ben küçük tek lokmalık halinde daha çok beğeniyorum o zaman daha sevimli görünüyor ![]() Ayrıca oldukça da lezzetli bir tarif ![]() Teşekkürler :)
|