![]() |
Boş Camiler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Boş Camiler..BOŞ CAMiLER -------------------------------------------------------------------------------- Anlatmışlardı: Ahalisi hiristiyan bir ülkede, babası oğlunun okuldan aldığı takdir belgesini ödüllendirmek için, mahallesinin kilisesine gidiyor ve papaza: - Benim oğlan takdir aldı ![]() ![]() ![]() ![]() Nitekim bir pazar ayinine oğlunu alır kiliseye getirir ![]() - Evladım, önemli bir başarı kazanmışsın ![]() ![]() ![]() ![]() Memleketimizde yüz binden fazla cami var ![]() ![]() Binlerce caminin cami yaşatma derneği var ![]() Camilerin iç ve dış bakımı hakikaten pırıl pırıl ![]() Lakin: Sosyal aktiviteler, pedegojik eğitim ve cemaati camiye tutkunlaştırma fiilleri sıfır neredeyse ![]() Böylesi çalışmalar için, aklını kullanana üstelik: Hiçbir yasal engel yok! Mahallenin çocuklarını akşam yatsı cemaatine çekmek için, küçük bir fon oluşturulsa, o fondan çikolata v ![]() ![]() Çocuklara haftalık harçlıklarını babalar, cami imamı eliyle verdirseler, kimse engelleyemez ![]() Alınacak hediyeleri cami imamı kanalıyla çocuklara hem de küçük bir seranomi ile takdim etseler ' hey siz ne yapıyorsunuz' diyecek bir kurum da yok ![]() Ergenliğe ulaşmadan camiye alışmayan bir çocuk, ilerki hayatında camiye çok zor gidiyor ![]() Grup psikolojisi ile çocukları camiye cemaate alıştırmaya çalışmak hatalı bir iş te olmasa gerektir ![]() Okul önlerindeki bıçaklama, saldırı, tecavüz olayları, üç aylık yaz Kur'an Kursu Eğitimi ile engellenir iddiacıları da, pek dolu konuşmuyor ![]() Karışık saçma sapan işlerden dolayı, evladlarımızı kaybediyor isek, kaybolan bizim evladlarımız ise: Orada yasal bir engel var ise, burada hiçbir yasal engel yok ![]() Gerçekten samimi miyiz? Öyleyse buyrun ![]() Şu an Müslümanların gönlünde camilerin kapısına kilit vurulmuşken, cami cemaat sevgisi yokken yapılan her türlü eylem, fiil biraz nefis eğlentiliğine de hizmet ediyor gibime geliyor ![]() Sabah namazına camiye gitmeyen veya en azından kılmayan hiç kimsenin hiçbir islami hak talebi ciddiye alınmamalı diye düşünüyorum ![]() Üstaz'ın bir sözü var; buyurur ki: Kalbi de kafası da tamamen Müslüman insanlara ihtiyaç vardır ![]() Bu minvalde, inanıyorum ki, en reel çalışma sahası camilerdir ve camilerde de çocuklar ve gençlerdir ![]() Bir çok faaliyet malumu aliniz evlerde yapılınca illegal sınıfına sokuluyor ![]() ![]() Şartlar itibarıyla mümkünlüğü muhal olanla uğraşmak yerine mümkünatı imkan dahlinde olana yönelmek doğru bir metod olsa gerektir ![]() Kafası da kalbi gibi Müslüman bir taife, olsa olsa; ancak cami rahminde gelişip, avlusunda doğacaktır ![]() Anadolu insanı, Müslümanlığının kuvvet derecesinden çok emin kendince ![]() Fırtınalar tufanlar kopsa 'hiçbir şey olmaz' diye inanıyor imanına ![]() Lakin: İşlemeyen demir ışıldamaz ![]() Çalışmayan kas hantallaşır İman, idman ister ![]() Namaz, oruç gibi ibadetler imanın idmanıdır ![]() Şöyle ki: Bir kalp krizi gelir, randımansız, yağlı damarlardan geçemeyen hayat vesilesi kan, aniden ölüm vesilesi oluverir ![]() Esasen idmansız iman, ruhsuz heykel gibidir ![]() Ne sahibine ne de gayrına faydası olmaz ![]() Avutur görüntüsü insanı bol, 'taş gibiyim elhamdülillah' dedirtir ![]() Gün gelir bir hesapta bakılır ona ki; karmaşık, şekilsiz, çelimsiz, özsüz, ruhsuz, manasız, maksatsız, karambol bir heykel ![]() O gün, ak koyun kara koyun belli olur ![]() Camiler idman salonu, namaz, iman idmanıdır ![]() Camisiz namaz, idmansız iman, maya tutmaz Özü cami mekasıdından habersiz olanın yüreciği haliyle boş olacaktır ![]() ALLAH Teala bizlere ısrarla kardaşlığı telkin ile emr eder ![]() Kardaşlığın husule gelebileceği yegane mekan camidir ![]() İşçiyle patronun, ocuyla bucunun eğri büğrü olmayan sımsıkı saflardaki birlikteliği, rahmet vesilesidir ![]() Bu minvalde ALLAH bizlere firaset nasib eyleye ![]() |
![]() |
![]() |
|