![]() |
Şehidim |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() ŞehidimŞehidim Ey mukaddes yolun sadık neferi, Tarihe mor destan ekti şehidim, Şahadet timsali erlerin eri, Semaya hilali dikti şehidim ![]() Bir akşam üzeri yandı yürekler, Ağlaştı bülbüller sarardı renkler, Toplandı pür edep sardı melekler, Yavuklun boynunu büktü şehidim ![]() Canım Üsteğmenim, yiğit Çırağım, Yanıyor bağbanım kavruldu bağım, Devrildi Tendürek sarsıldı dağım, Al kanı sınıra döktü şehidim ![]() Ağlaştı binbaşım, şehidim harap, Yeleğe para yok milyona şarap, Sabır ver Allahım Affeyle Ya Rab, Ciğerim kökünden söktü şehidim ![]() Binbaşım Cengizsiz içtima yazar, Terk etmiş dünyayı cenneti gezer, Sineler kavrulur seyreder mezar, İçime kasavet çöktü şehidim ![]() Son defa haykırdı, koşun imdada, Yetişti Mehmetler geldi şüheda, Şehitler ölmez ki buyurdu Huda, Gülerek semaya baktı şehidim ![]() Geberdi hainler benzer hınzıra, Ekinci şehidim gark olmuş nura, Anlı pak yüzü ak gitti huzura, Son defa nur selam çaktı şehidim ![]() Not:22 Haziran 1993 Tendürek dağında 5 şehit -Kan Ve Şarap- Binbaşı: -Yazık oldu evlatlarıma, diye mırldandı ![]() ![]() Beşi de yanyana yatırıldı Mehmetcikler'in ![]() ![]() Komutan, okunan fatiha'nın aminini bahane ederek gözyaşlarını sildikten sonra, beşinci askeri gösterip:-En yamanları da buydu, dedi ![]() ![]() Bütün bakışlar ,genç şehide yöneldi ![]() ![]() Binbaşı, Mehmet'in saçlarını tekrar okşamak için eğildiğinde, gözleri o halkacıkları içindeki yazılara takıldı ![]() Yazılardan birinde ,teröristlerle çarpışan askerlere çelikyelek giydirilmesi için elli milyar gerektiği yazıyordu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Şehidim |
![]() |
![]() |
#2 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : ŞehidimŞehit Kanla Yıkandı
Vatanımda yolculuk, Kan akar oluk oluk… Ve şehit bize küskün, Yine ağladım bu gün ![]() Şehit koktu bayraklar Dile gelmiş kalpaklar Bak şehitler dizilmiş, Kadere bu yazılmış ![]() İtirazım yok hâşâ, Şehit yine bir paşa ![]() Şehit ölmez diridir, Vatan onun yeridir ![]() Kalem sustu ne yazsam? Ya ben şehit olmazsam ![]() Yazamadım tıkandım, Gözyaşımla yıkandım ![]() Dostlar yaram çok derin, Taşımıyor dizlerim… Planlar sinsi sinsi, Hain bunlar kelp cinsi ![]() Son çırpınış ve gerçek, Hepsi hesap verecek! Kullanılmış bu itler, Kullananlar elitler ![]() Bunlar korkağın şahı, Kahpeliktir silahı ![]() Benim güzel vatanım, Çakılına kurbanım ![]() Doğacak elbet güneş, Tasa etme be kardeş ![]() Kahramandır bu millet Diz çökecek bu illet Duygularım tıkandı, Şehit kanla yıkandı ![]() Köpürdüm perde perde, Şehit olsam siperde… Elazığ'da mayınlı tuzakla şehit düşen Kahraman Yarbay Alim Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu ve diğer mehmetçiklerin makamların en büyüğü olan şehitlik makamına kavuştuklarını izledik ve Rabbimden dileyim bu vatanın uğrunda bir şehitte ben olsam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|