![]() |
Allah'a Yazılan Dilekçe.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Allah'a Yazılan Dilekçe..'Birkaç yıl önce, bağlı bulunduğumuz Genel Müdürlük; Dört arkadaşımla birlikte, beni bir ilimizde, memur statüsünde işçi almak üzere görevlendirmişti
![]() ![]() Biz beş arkadaş birleşerek, sözünü ettiğim ile gittik ![]() Önceden ayrılan bir misafirhaneye indik ![]() ![]() ![]() Biliyorduk ki, katılım yoğun olacak ve herkes bir referansla bizi rahatsız edecekti, çünkü Türkiye'nin gerçeği buydu ![]() Bunun için çok dikkatli davranıyorduk ![]() İle ikindi vakti gittik ![]() ![]() ![]() Tarihi bir cami olduğunu söylediler ![]() ![]() Kimse bizi tanımıyor, zaten cami de şehrin biraz dışında ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ben buraları bilirim, siz yabancıya benziyorsunuz; namaz kılana hizmet, Allah'ın rızasını kazandırır ![]() ![]() Gencin tebessümü, davranışı bizi çok etkiledi ![]() Sordum: 'Sen kimsin? Adın nedir?' 'Adım Bilâl ![]() ![]() Bir an abdest almayı bırakarak, gençle ilgilenmeye başladım ![]() 'Ne işle meşgulsün Bilâl?' 'Şimdilik işim yok ![]() ![]() 'Nasıl olacak o?' dedim ![]() Yüzüne huzurun ve mutluluğun tebessümünü kuşanarak: 'Üç gün sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarım da abdest alırlarken, Bilâl'le aramızda geçen bu diyaloğa kulak vermişlerdi ![]() 'Peki Bilâl, bu zamanda işe girmek zor, senin torpilin var mı? Referansın kim? İşe nasıl gireceksin?' Bilâl'in o mütevekkil halini hiç unutamıyorum! Hepimizin üzerinde bomba tesiri oluşturacak sözü söyleyiverdi: 'Benim referansım Allah (cc)'tır; ne güzel vekildir O ![]() ![]() Yâ Rabbi! Ne işe tutulmuştuk! Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum ![]() Gözlerimin buğulandığını ona göstermemeliydim ![]() 'Bilâl, baban yok mu?' 'Yok, ben üç yaşındayken ölmüş ![]() ![]() Temiz bir saflık üzerindeydi ![]() ![]() Bu, o kadar meydanda idi ki, kalbi adeta yüzüne vurmuştu ![]() 'Askerliğini yaptın mı?' 'Yaptım ya, hem de çavuş olarak ![]() 'Evli misin Bilâl?' Bir anda gözleri yere düştü ![]() Yine o mütevekkil hâli bütün yüzünü kaplamıştı ![]() 'He ya, evli değil de sözlüyüm ![]() 'Ama Bilâl, üç gün sonraki sınav için o kadar kesin konuşuyorsun ki, sanki kazanmış gibisin!' Gözlerini ufka dikti, daldı, sustu ve biraz sonra: 'Ben RABBİMi seviyorum, inanıyorum ki O da beni seviyor ![]() Ona söyleyecek lâf bulamıyordum ![]() Allah, bizi kocaman kocaman(!) müdürleri, Bilâl kuluna hizmet etmek için oraya göndermişti, adeta ![]() Kim müdür, kim garibandı? Bilâl dilekçesini büyük makama verince, melekler harekete geçtiler, daireler, müdürler harekete geçtiler ve hep birlikte ona koşmaya başladılar; çünkü emir büyük makamdandı ![]() Allah'a malik olan insanın mahrumiyeti söz konusu olabilir miydi? Sormaya devam ettim: 'Bari Bilâl, evlenecek kız bulabildin mi? Bu zamanda hem yetim, hem de işsize kim kız verir ki?' Başını salladı ve 'doğru' diyerek ekledi: 'Zor nişanlandım ya ![]() ![]() 'Bu zamanda namazında-niyazı nda damat nerde bulunur, hem rızkı veren Allah'tır' dedi ve kızını bana verdi ![]() ![]() Bilâl lise mezunuydu ![]() ![]() ![]() Mülakât gününe kadar bizi göremedi ![]() ![]() Sessizliği bozdum: 'Bilâl, bizi tanıdın mı?' 'Evet!' 'Peki ne diyeceksin şimdi?' Ağlamaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ey RABBİM, ben niyazımı Sana sunmuştum ![]() ![]() ![]() istememeyi istedim, Sen'den, yine de öyleyim ![]() Sessizlik odayı doldurmuştu ![]() ![]() Allah'tan isteyenler muratlarına erdiler de gayrısından isteyenler helâk oldular ![]() Allah dilerse bütün dünyayı Bilâllere hizmetçi yapar ![]() Bilâl yüreğine ve saflığına ulaşmak gerek |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Allah'a Yazılan Dilekçe.. |
![]() |
![]() |
#2 |
sam00
|
![]() Cevap : Allah'a Yazılan Dilekçe..Teşekkürler, güzel konu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |