01-31-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Milföylü Muz Kare
Malzemeler

6 adet milföy - 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 4 adet muz
Milföylerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine atıp 180 C’de üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz Ve soğuması için bir kenara alıyoruz
Bu sırada, bir tencereye süt, un, nişasta ve şekerimizi ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz Ocaktan alıp soğuması için bir süre bekliyoruz Hafif ılındıktan sonra, içine muzlarımızdan 2 tanesini atıp blendırdan geçiriyoruz İçine 1 paket krem şanti ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
(Benim internetten aldığım tarifte muhallebiye muz eklenmiyordu Ama ben muzları değerlendirmek istediğim için muzda ekledim Muzlar muhallebiyi sulandırınca da, içine bir paket krem şanti ekleyip çırpmaya devam ettim Sonuçta gerçekten çok lezzetli bir krema elde ettim Denemenizi tavsiye ederim )
Milföylerimizi ortalarından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırıyoruz (Kabardıkları için zaten kolaylıkla ayrıldıklarını görüceksiniz ) Alt kısımlarını bir borcama diziyoruz ve kremamızın yarısı döküyoruz Kalan 2 muzu’da dilimleyip üzerine diziyoruz ve milföylerin üst kısımlarını kapatıyoruz Kalan kremamızıda milföylerin üzerine döküp, dolapta bir süre bekletiyoruz
Çikolata sosu yada kırılmış fındık ve cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
|
|
|