Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almak, duasını, müminin

Müminin Duasını Almak..

Eski 01-27-2009   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

Müminin Duasını Almak..

Ma'rûf-i Kerhi'nin oruçlu olduğu bir gün idi İkindi vaktine yakın pazardan geçerken bir sakanın (sucunun):
"- Bu sudan içene Allah rahmet ve bereketi ile muamele eylesin!" diye dua ettiğini gördü ve icabet edip orucunu bozdu Yanındakiler:
"- Efendim, orucunuzu niçin bozdunuz?" dediler
Mâruf Hazretleri:
"- Sakanın duâsındaki berekete nail olmak istedim" buyurdu
Vefatından sonra kendisini rüyada görüp sordular:
"- Allah sana nasıl muamele etti?"
Cevap verdi:
"- Sakanın o halisane duası bereketiyle Rabbim beni bağışladı Bana merhametle muamele buyurdu"
KISSADAN HiSSE:
Gönlü Allah ile beraber nice garipler vardır ki, bazen onların duaları nafile ibâdetten daha müessirdir Ancak ifâde etmeli ki, daha mühim bir fazîlet dolayısıyla bozulan nafile oruçlar sonradan kaza edilmelidir Zîrâ artık vacip hükmündedir Burada anlatılmak istenen husus, ehemmi (daha önemliyi) mühimme tercih edebilmektir Çünkü an gelir nice küçük görülen şeylerde pek büyük faydalar bulunabilir Diğer taraftan vîrâne hâlindeki bazı yerlerde nice definelerin gizli olabildiği gibi, kullar arasında da zahiren vîrâne olup bâtınen mücevher olan niceleri mevcuttur ki, bunlara karşı gafil olmamak lâzımdır
Şair ne güzel söyler:
Her geceyi kadir bil, her gördüğünü Hızır;
Bak dîdâr sana nazır, sekiz cenneti hazır! Rahmetî
Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- buyururlar:
"Size cennetlikleri bildireyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin önemsemediği ve fakat «şöyle olacak» diye yemin etseler, isteklerini Allah'ın gerçekleştireceği kimselerdir
Size cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi? Onlar da katı kalbli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir " (Buhârî, Eymân, 9; Müslim, Cennet, 47)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com