Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bırakmıyor, çağırıyor, dağlar, kızım

'Dağlar Beni Çağırıyor, Ama Kızım Bırakmıyor...''

Eski 01-25-2009   #1
Şengül Şirin

'Dağlar Beni Çağırıyor, Ama Kızım Bırakmıyor...''

'Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor''

Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti Yaşamını yitiren dağcılardan Erhan Terzi'nin internetteki bir paylaşım sitesine ''Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor'' diye not yazdığı öğrenildi Yaralı dağcı Rahmi Keleş'in tedavisi devam ediyor Bölgede arama kurtarma çalışmaları sona erdirildi

Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu yaralı olarak kurtarılan bir dağcının kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi üzerine ölü sayısı 11'e yükseldi Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, 10 kişi hayatının kaybetmiş, 2'si yaralı 5 kişi ise kurtarılmıştı Zigana Dağı'nda arama-kurtarma çalışmaları sona erdiği belirtilirken son belirlemelere göre çığ altında kimse kalmadığı öğrenildi Olayın gerçekleştiği bölgenin çok dik bir bölge olduğu bu yüzden de çığa elverişli olduğu belirtilirken, dağcıların 1,5-2 kilometre sürüklendiği tahmin ediliyor
Hayatını kaybeden dağcılardan 8'inin kimlikleri belli oldu Ö Timurcuoğlu, H Ali İsaoğlu, Deniz Eroğlu, Gül Piyale, Dursun İnan, Burçak Sevim, Erhan Terzi ve Davut Akdeniz Zigana'da çığ düşmesi sonucu yaşamını yitirdi Ekipte yer alan diğer dağcılardan kimlikleri belirlenen isimler ise şöyle, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi, Yonca Yılmaz, Emel Şimşek, Rahmi Keleş
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Zigana'daki çığ olayıyla ilgili olarak,
gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün 1100-1115 saatleri aralarında 156 Jandarma'ya çığ düştüğü şeklinde bilgi verildiğini belirtti Valilik, Sivil Savunma ve Karayolları ekiplerinin derhal olay yerine gittiklerini ifade eden Bakan Özak, daha sonra da Trabzon'dan AKUT ekibinin bölgeye intikal ettiğini söyledi Trabzon Dağcılık Kulübü'nden 17 kişinin yürüyüş yaptıkları sırada çığ düştüğünü ifade eden Özak, ''5 tanesi kurtuluyor, maalesef 10 tanesi çığ altında hayatını kaybediyor, 2 arkadaşımız da Trabzon'da hastanede Onlar hayata kavuşturulmaya çalışılıyor'' dedi

Erzincan'dan Ordu Komutanlığı'nın 2 helikopterle arama kurtarma ekipleri ve köpeklerini bölgeye gönderdiklerini kaydeden Bakan Özak, ''Olay yerinde yine çalışma yapıyorlar Acımız büyük Bütün kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum'' diye konuştu
Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Zigana'daki çığ olayıyla ilgili üzüntülerinin büyük olduğunu söyledi Karaca, Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı'nda çığ altında kalan kişilerin yürüyüş yapan grup olmasına karşın, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi olması nedeniyle dağcı olarak adlandırılabileceğini kaydetti Çığ altında kalan grubun hafta sonu yürüyüşler gerçekleştirdiğini anımsatan Karaca, ''Grup hafta sonları bu türde yürüyüşler gerçekleştiriyordu Bugün ise böyle bir yürüyüş yapmak istemişler ve üzücü bir olay yaşandı Üzüntümüz çok büyük Ancak bölgede bizim federasyon olarak resmi bir faaliyetimiz yok'' diye konuştu Alaattin Karaca, kendisinin Muş'ta bir organizasyonda olduğunu ve hızlı bir şekilde çığ bölgesine geçmeye çalıştığını sözlerine ekledi
Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren Erhan Terzi'nin Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda okutman olduğu ve internetteki bir paylaşım sitesine ''Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor'' diye not yazdığı öğrenildi Üniversitedeki öğrencilik yıllarından itibaren dağcılık faaliyetlerine katılan Terzi, çeşitli dağcılık kulüplerinde yöneticilik yapıyordu
Yaklaşık 3 yıl önce evlenen ve 15 yaşında kızı olan Erhan Terzi'nin internetteki bir paylaşım sitesine ''Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor'' notu yazdı Terzi'nin yaşamını yitirdiğini öğrenen yakınları, ailesinin Yenicuma Mahallesi'ndeki evinde toplandı Oğlunun hayatını kaybettiğini öğrenince fenalık geçiren anne Remziye Terzi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı

Yaralı dağcı Keleş: "Sağ elim altta kaldı, sol elimle yüzümü açtım"
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tedavisi süren ve hayati tehlikesi bulunmayan Rahmi Keleş (60),Trabzon Tenis ve Dağcılık İhtisas Kulübü olarak her hafta bir etkinliklerinin bulunduğunu belirttiTrabzon'dan 0800'da 17 kişi olarak yola çıktıklarını ve Maçka'da yemek yediklerini, saat 0915'te Zigana'ya ulaştıklarını anlatan Keleş, daha sonra Kadırga'ya doğru yürüyüşe geçtiklerini kaydetti
Fazla kar bulunduğundan tek sıra olarak yürüyüş yaptıklarını ifade eden Keleş, ''Yukarıdan aşağıya doğru çığ geldi ancak kaçamadık Ben orta sıralardaydım, çığ beni sürükledi Sağ elim altta kaldı, sol elimle yüzümü açtım Nefes almaya başladım ve imdat diye bağırmaya başladım'' dediKeleş, ''imdat'' sesleri üzerine grupta bulunan Yonca Yılmaz'ın yanına hemen geldiğini kaydederek, şöyle devam etti: ''Bilincimi kaybetmemiştim ve tek başıma çıkma imkanım yoktu Elleriyle karı eşeleyerek önce sol bacağımı sonra da sağ bacağımı kurtardı Yonca olmasa kurtulamazdım Melek gibi yetişti Allah'a şükrediyorum Vücudum tamamen kardan çıktığında kar üstünde 6-7 kişi gördüm Benim kurtulduğumu görenler de diğerlerini kurtarmaya doğru gittiler Erhan Terzi'yi çıkardılar Ona kalp masajı yaptılar, ancak kurtarılamadı Çok üzgünüm''

Keleş, silah sesi nedeniyle çığ meydana gelen iddialara ilişkin olarak ise ''Herhangi bir ses duymadık Böyle birşey yok'' diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com