![]() |
Dirilen Ölü |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Dirilen ÖlüDİRİLEN ÖLÜ Musa aleyhisselam zamanında Beni İsrailden bir genç,kendinden başka mirasçısı bulunmadığı halde malına tamah ederek zengin amcasını öldürürl Ölüsünü de gizlice komşu köye bırakır ![]() Ertesi gün,gencin köylüleri Musa aleyhisselama gidip,zinginin, komşu köylüler tarafından öldürüldüğünü söylerler ![]() ![]() Halk, Hazret-i Musa"ya kesilecek ineğin vasfını sorar ![]() ![]() üç altın etmesine rağmen istenilen vasıflar yalnız bir inekte bulunduğu için derisi dolu altın vererek bu ineği satın alıp keserler ![]() Kesilen ineğin bir parçasını ölüye vurunca,ölü dirilip "Beni öldüren yeğe- nimdir" der ve tekrar ölür ![]() ![]() arasındaki çekişme de sona erer ![]() Bu husus Kuran-ı Kerimde Bekara suresinin 67-73 ayet-i kerimelerinde bildirilmektedir ![]() böyle diriltir ![]() ![]() tadır ![]() Firavunlar devrindeki Mısır"da sığır,mukaddes sayılan bir hayvandı ![]() Hindistan"da olduğu gibi ineğe tapılırdı ![]() cağını göstermek ve böyle batıl inançları yıkmak gayesiyle,Beni İsrail"e bu mucize gösterilmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dirilen Ölü |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Dirilen ÖlüTeşekkürler Sevgili Şengül fakat son cümlede geçen "Allahtan başka şeylere tapınılmaya- cağını göstermek" sözü yanlış kullanılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Dirilen Ölü |
![]() |
![]() |
#3 |
inci_tanesi
|
![]() Cevap : Dirilen Ölükatılıyorum KRDNZ ;) yinede paylaşımın için teşekkürler Şengül hanım
|