Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istedi, lazlar

Lazlar da Tv İstedi

Eski 01-14-2009   #1
KRDNZ

Lazlar da Tv İstedi

TRT'nin Kürtçe yayına başlamasının ardından, Lazlar TRT’ye iletilmek üzere internet üzerinden bir imza kampanyası başlattı

ANAYASAL HAK
TRT’nin yeni kanalı TRT 6’nın uydu üzerinden 24 saat Kürtçe yayına başlamasının ardından, anadillerinde yayın yapılmasını talep eden bir diğer etnik grup da Lazlar oldu TRT Genel Müdürlüğü’ne iletilmek üzere başlatılan imza kampanyasında, anadilde yayının anayasal bir hak olduğu vurgulandı

İNTERNETTE KAMPANYA BAŞLATILDI
İnternet üzerinden, faksla, telefonla ya da mektupla TRT Genel Müdürlüğü’ne “anadilde yayın” taleplerinin iletilmesini sağlamak amacıyla Dilimize Sahip Çıkalım adresinde başlatılan kampanyada, Lazcanın Anadolu’da binlerce yıldır konuşulduğuna dikkat çekildi

“Eğer ortada her yurttaşın eşit olarak faydalanabileceği bir hak varsa, anadili Lazca olan yurttaşlar da bu haktan faydalanmalıdırlar” denilen kampanyada, “Anadiline sahip çıkan herkes, yasalardan doğan bu hakkını kullanmak üzere devlet kurumu olan TRT’ye talepte bulunmalıdır” ifadesi kullanıldı

TRT'YE LAZCA ELEŞTİRİSİ
Kampanya çerçevesinde hazırlanan internet sitesinde, Lazların yalnızca Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Pazar, Ardeşen, Arhavi ve Hopa’da yaşamadıkları, Marmara Bölgesi’nde ve büyük kentlerde de çok sayıda Laz’ın yaşadığı vurgulanarak, bu vatandaşların anadillerinde yayın yapılmasını talep ettikleri kaydedildi TRT’nin, Lazcayı haftada yarım saat yayın yaptığı diller arasına da almadığı anımsatılan sitede, buna Lazca ile Rumcanın aynı dil ailesinden geldiğini gerekçe göstermesi iddiaları da eleştirildi

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Lazlar da Tv İstedi

Eski 01-14-2009   #2
seyito

yerden göğe kadar haklılar bende doğu kökenliyim bence gerek yoktu kürtçe yayınaana dilim türkçe ama kürtmüşüm nufüs cüzdanıma bakıyorum TC demekki ben türk oğlu türk,üm türkçe ana dilim türkçe konuşmam gerekiyor
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 01-20-2009   #3
sudenaz

Böyle olucağı başından belliydi zaten daha durun kürt,çerkez,laz derken
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 01-21-2009   #4
KRDNZ

Haberin altındaki yorumda ülkeyi bölmeye çalışanlara kanal açılıyor da bu ülke için canını malını çekinmeden verebilecek olan lazlara neden açılmıyor denmişti Gayet mantıklı bir düşünce bence Bunlar ülkeyi bütünleştirmek yerine bölücülük ylunda ilerliyorlar Sağ, sol, başörtülü, örtüsüz bunların hepsi de ülkenin başındaki isimlerden çıkıyor ama hayırlısı diyelim yine her zaman ki gibi
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com