01-16-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Gül Tatlısı
Gül Tatlısı
Malzemeler:
125gr (yarım paket) oda ısısında tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağından az sıvıyağ 1/2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1/2 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi 1 çorba kaşığı sirke 1 paket vanilya 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu kürdanın ucu ile kırmızı gıda boyası (arzuya göre) bütün fındık Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su yarım limonun suyu Yapılışı:
- Önce şerbeti hazırlayın
Bunun için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp lşmonunu ilave edin Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın
- Hamur yoğurma kabınıza oda ısısındaki tereyağını, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu alıp karıştırın

- Sirkeyi, irmik, pudra şekeri, hindistan cevizi koyup 2 bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun

- Hamurdan limon büyüklüğü kadarını ayırıp kırmızı gıda boyası ile birlikte yeniden yoğurup hamuru renklendirin

- Merdane ile beyaz hamuru yarım cm kalınlığında açıp ufak yuvarlak kesme kalıbı veya keskin bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin

- Fotoğrafta görüldüğü gibi 5 tane yuvarlağı üst üste bindirin
Aralarından bir yuvarlağı kırmızı hamurdan kesip yerleştirin
- İki tane fındığı en altta kalan yuvarlağa koyup hamuru sarın ve iki fındığın arasından ortadan ikiye bölüp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin

- Bütün hamurları bitirdikten sonra 175C dereceli fırında kızarana kadar pişirin

- Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti koyup çektirin
Gerekirse tatlıyı alt üst edin ve tatlıyı hazır hale getirin
|
|
|