Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acıda, çıktı, güneyin, kaseti, sorgu, tuncay, yıl

Tuncay Güney'in sorgu kaseti 8 yıl sonra açığa çıktı

Eski 01-15-2009   #1
haticee

Tuncay Güney'in sorgu kaseti 8 yıl sonra açığa çıktı

Kanada'da yaşayan Ergenekon terör örgütü soruşturmasının firari şüphelisi Tuncay Güney'in sorgu görüntüleri avukatlara dağıtıldı 1 Mart 2001'de İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde Güney'in verdiği soruşturma mülakatı Ergenekon iddianamesinde ayrıntılı olarak yer alıyor

Ergenekon tutuklusu eski Organize Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın sorguladığı Güney, görüntülerde Eşref Bitlis cinayeti, Kuzey Irak'a gönderilen silahlar ve Veli Küçük'le görüşmelerini anlatıyor Ergenekon'un çekirdek kadrosunu açıklıyor Sabah, Milliyet ve Akşam gazetelerinde çalışan, STV'de 'Doruktakiler' isimli bir program yapan Güney, sorguda rahat tavrıyla dikkat çekiyor Mart 2001'de sahte araba ticareti yaptığı gerekçesiyle Ergenekon sanığı olan Ümit Oğuztan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerle birlikte gözaltına alınan Güney, 7 gün boyunca İstanbul Emniyet'nde tutuldu Tuncay Güney'in bu süre içinde sahtecilik suçu dışında toplam 6 saati bulan mülakatı yıllar sonra Ergenekon soruşturmasında ortaya çıktı
Saçan'ın görevden ayrılırken yanında götürdüğü gizli kasetler, 2003 yılındaki bir operasyonda ele geçirilerek DGM'ye iletildi, ardından Saçan dosyası Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği için kasetler Fatih Adliyesi'ne getirildi 4 yıl Fatih Adliyesi emanetinde kalan kasetler, Ocak 2008'de Savcı Zekeriya Öz'ün girişimiyle Ergenekon soruşturmasına dahil edildi Bu tarihten sonra Tuncay Güney tartışmaların odağına yerleşti Sanık avukatları Tuncay Güney'e ait kasetlerin kendilerine verilmesini talep etti Bunun üzerine davaya bakan İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi de söz konusu görüntüleri cumhuriyet başsavcılığından istedi Geçtiğimiz günlerde Ergenekon dosyasına ulaşan kasetler, mahkeme kararıyla dün Ergenekon davasıyla ilişkili avukatlara dağıtıldı Silivri Cezaevi'ndeki mahkeme kaleminde dağıtılan kasetleri Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, İlhan Selçuk'un avukatı Özgür Erbaş, Cumhuriyet Gazetesi müdahil avukatı Bülent Utku, Kemal Kerinçsiz'in avukatı Gönül Kerinçsiz ve İşçi Partililerin bir avukatı aldı Sadece 5 avukatın kasetleri alması dikkat çekti Güney, görüntülerde birçok iddiada bulunuyor Mülakatın satırbaşları şöyle:
Ergenekon'un İran, Azerbaycan ve Ortadoğu'da örgütlenmesi var
Veli Küçük'ün K Irak'ta okulu vardı
Küçük bana Hizbullah'ın normalde askerlerin gözetiminde olduğunu söyledi
Doğu Perinçek, PKK'nın Türk gladyosu içindeki adamı
Ergenekon'un sağı-solu yok
Özel Kuvvetler'le Ergenekon arasında hizipleşme vardı
Veli Küçük'ü Ergenekon yöneticisi olarak tanıyorum Perde arkasında lider olmaktan hoşlanıyordu
Çevik Bir Paşa, Lübnan'da PKK ile temas kurdu
Veli Küçük, avukatlığını yapan Doğan Erbaş vasıtasıyla Abdullah Öcalan'la görüşüyordu Erbaş bize Öcalan'ın Moskova'da teslim olacağını söylüyordu Ancak Kenya'da yakalandı
Veli Küçük 'Yeşil' için patrondu Kimse Yeşil'i Küçük'ten habersiz öldüremez
Cem Ersever'in tarafında olan kişiler Veli Küçük tarafından tasfiye edildi
Ersever'i İzmit'e çağırdı ama o gitmedi Ersever bir poligonda öldürüldü
Ergenekon'a sadece devlet değil, bankalardan, işadamlarından ve mafyadan da kaynak akıyor
Sabancı cinayeti ile ilgili dosyaları bana Doğu Perinçek verdi
Fehriye Erdal'a Sabancı Center'da çalışma referansı veren Hüseyin Kocadağ'dı
Abdullah Çatlı, Levent'teki İETT garajında bir minibüs içinde Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar ile görüştü
Sabancı cinayeti Dursun Karataş'a ihale edildi DHKP-C polis kontrolünde bir örgüt haline geldi
Hizbullah'ı başımıza saran Koman'dır
Cumhuriyet'te İlhan Selçuk 28 Şubat'tan sonra, 'Sen kısa donla geziyorken, biz darbe yapıyorduk' gibilerinden Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nu rencide eden bir yazı yazdı
Kemal Özden, Ferit İlsever, Gürbüz Çapan ve Veli Küçük, Cumhuriyet'teki hisse yapılanması için buluştu İlhan Selçuk'a karşı değillerdi, çünkü o olmazsa Cumhuriyet olmazdı Yüzde 10-20'lik hisse şimdilik Çapan'ın kalacaktı Yüzde 10 vakıfta yani İlhan Selçuk'ta olacaktı Kamuran Çörtük'ün sahip olduğu yüzde 20'lik hisse ise alınacaktı
Abdullah Çatlı, İzmit'te Küçük'ün yanına gidip gelirdi Çatlı, Ağar'a da gitmişti
Ergenekon'un 12 kişilik hiyerarşik kadrosunu bilmiyorum Çekirdek kadrosu: İsmail Hakkı Karadayı, Necip Torumtay, Teoman Koman, Rasim Betir, Nejat Müldür, Güven Erkaya, Engin Hoş
Askerî cuntaya bakacaksınız bunların adı Ergenekon'dur ABD'nin örgütlediği, komünizmle mücadele için kurduğu bir örgüttür
Doğu Perinçek'in 'yeniden yapılanma' diye Veli Paşa'ya verdiği bir belge vardır
Veli Küçük, Koman'la beraberdi
Kısmetim 1 gemisi batmadı Boş bir gemi batırıldı Mal boşaltılmıştı Uyuşturucu gereken yerlere ulaştırıldı Kısmetim 1'deki mala dönemin İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir'in ortak olduğu söylendi
Kısmetim 1 gemisinin sahibi Nejat Daş'ı yönlendiren JİTEM'di Sabah ve Milliyet gazetesinde çalıştıktan sonra Samanyolu Televizyonu'na geçtim Niyetim cemaate girmek değildi İş bulmam gerekiyordu Özgür Ülke ya da MED TV de olsa çalışırdım Televizyonda çalışırken Eymür'ün adamları gelir, benden bilgi alırdı
Büşra Erdal15 Ocak 2009, Perşembe

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com