![]() |
Akıtma |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Akıtma![]() MALZEMELER:15 çorba kaşığı un 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz iç malzeme; 200 gr kıyma 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ bir tutam maydonoz,tuz sos için; 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Sos yapılışı:unu yağda kavurun sütü ilave edin tuzunu ekleyin muhallebi kıvamında pişirin YAPILIŞI:öncelikle iç malzemesini hazırlayın kıymayı soğanı kavurun maydonoz ve tuzu ilave edin ayrı bir yerde hamur malzemelerini iyice karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edin(gerekirse çok az su ilave edin) margarinle hafif yağlanmış teflon tavaya 2 kepçe dolusu hamur malzemesi döküp iki tarafınıda kızartın 26cmlik kalıba ilk akıtmayı koyun üzerine iç malzemeden 2 yemek kaşığı dolusu serpin tekrar akıtmadan ve kıymalı harçtan koyun akıtmanız bitene kadar (3 yada 4 tane çıkıyor) tekrarlayın en üstte kıymalı malzemeden olucak buna dikkat edin üzerine hazırladığınız sosu dökün kaşar peyniri rendeleyip fırına sürün üzeri kızarana kadar pişirin sıcak servis yapın |
![]() |
![]() |
|