![]() |
Çaylar Şirketten Dönemi Bitiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çaylar Şirketten Dönemi BitiyorÇaylar şirketten dönemi bitiyor ![]() ![]() ![]() Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanlığını da yürüten Doğan, küresel mali krizin 2001 krizinden farklı olarak ithal bir kriz olduğunu söyledi ![]() “Tüm bunlar Türkiye'deki kriz ortamında bir avantaj olarak görülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu krizin öncelikle dayanıklı tüketim üretimini vurduğuna dikkati çeken Doğan, “Bizim sektörümüzde olduğu gibi inşaat, mobilya, otomobil, beyaz eşya ve elektronikte çok ciddi bir durgunluğa neden oldu ![]() ![]() Doğan, şirket olarak gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını ifade ederek, tasarruf tedbirleri kapsamında işçi ve personelin kullanmadığı izinleri bu dönemde kullandırdıklarını, krizin derinliğine göre belki ücretsiz izin uygulamasına da geçebileceklerini bildirdi ![]() “Umarım ikinci 6 aylık sürede bu sıkıntı sona erer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ÇAYLAR ŞİRKETTEN DÖNEMİNE SON VEREBİLİRİZ” Doğan, 2009'un kayıp bir yıl olduğunu, özellikle kredi kartlarıyla ilgili bir kriz beklediğini ifade ederek, tüketicinin gereğinden fazla borçlandığını, özellikle otomotiv ve ev kredileriyle kredi kartlarının dolu olduğuna dikkati çekti ![]() Sektörde, 2001 krizinden sonra, özellikle 2004'te yüksek bir satış olduğunu ve yüzde 60'lık bir büyüme yaşandığını anlatan Doğan, dönem dönem bu tür daralmaların olabildiğini belirtti ![]() Doğan, bu dönemde firmaların tedbir alarak, belki küçülerek ve tasarruf ederek krizi aşmaları gerektiğini ifade ederek, “Çünkü firmalarımız enflasyona alışkın firmalar ![]() ![]() ![]() Davut Doğan, şöyle devam etti: “Örneğin ben bu kriz durumuyla ilgili olarak personele bir konuşma yaptım ve çay ocaklarının kapatılabileceğini duyurdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Araç sayılarını azalttıklarına da değinen Doğan, bunun yanı sıra stok yönetimine çok önem verdiklerini, çünkü stoksuz çalışmak durumunda olduklarını vurguladı ![]() “Finans giderleri çok yüksek, halen Türkiye'deki bankaların kredi faizleri çok yüksek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|