Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Ekonomi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dedektör, eve, zorunlu

Her Eve Zorunlu Dedektör

Eski 01-05-2009   #1
Şengül Şirin

Her Eve Zorunlu Dedektör

Her eve zorunlu dedektör

Ankara’da yedi kişinin doğalgazdan zehirlenmesinin detaylı bir biçimde incelenip raporların ortaya çıkmasının ardından bir değerlendirme yapılabileceğini söyleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, “Bu konu yeni bir yasal düzenleme konusu değil Bu konuya ilişkin hem cihazlar açısından, hem cihazların uygulanması açısından teknik standartlar var” dedi

Her eve bir dedektör takılmasının zorunlu hale getirilmesinin incelenip değerlendirilebileceğini belirten Köktaş, yaşanan olayın değerlendirilmesiyle bundan sonra piyasaya yönelik alınabilecek önlemlerin birbirinden ayrı tutulması gerektiğini söyledi

Düzenlediği basın sohbet toplantısında kurumun 2008-2009 yılı faaliyetlerini değerlendiren EPDK Başkanı Köktaş, bu yıl içinde EPDK’nin denetim faaliyetlerine hız vereceklerini belirterek denetim yöntemlerini değiştireceklerini, yeni denetim mekanizmalarını devreye sokacaklarını söyledi

Bütçenin üçte biri denetime

Köktaş, bütçenin yaklaşık yüzde 33’ünü denetim faaliyetlerine ayırdıklarını ve denetim alanında TÜBİTAK ile ortak bir çalışma yaptıklarını kaydetti

Bu yıl içinde EPDK’nin denetim faaliyetlerine olabildiğince hız vereceklerini anlatan Köktaş, “Bütçenin yaklaşık üçte birini denetim faaliyetlerine ayırdık 2009 daha etkin bir denetim yılı olacak, farklı stratejileri devreye alacağız” dedi Elektrik üretiminde de özel sektörün payının artacağını kaydeden Köktaş, 2009’da özel sektörün de doğalgaz ithalatına başlayacağını belirtti

2009’un yenilenebilir enerji yılı olacağını dile getiren Köktaş, rüzgâr enerjisinin ardından güneş enerjisi ile ilgili hukuki altyapıyı da tamamlayacaklarını aktardı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com