![]() |
Isınamadım |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Isınamadım![]() Yollar uzadı ben yürüdüm, yollar uzadı ben yürüdüm ![]() İnişlere, yokuşlara ısındım, irâdesiz ve isteksiz duruşlara ısınamadım ![]() Mevsim kıştı, yollardan bile şarıl şarıl sular akıyordu ![]() ![]() Bu mütevâzı akışa ısındım, kin ve haset dolu bakışa ısınamadım ![]() Dağ başlarındaki koca taşlara ısındım, milletin sırtındaki vicdansız başlara ısınamadım ![]() Derelerden, tepelerden dumanlar yürüdü ![]() ![]() Akşam vakti, bu dumanlar içinde esrarlı duygulara ısındım, katı buz kesilmiş beton binâlara, sır barındırmayan şehirlere ısınamadım ![]() İlim, iman, vicdan; toprak, otlak, kuzu ![]() ![]() ![]() ![]() Cehâlete rezâlete, atâlete ısınamadım ![]() Hep düşünceli, hep dumanlıydı benim başım ![]() Düşüncesiz kaşlara, derinliksiz bakışlara ısınamadım ![]() Dinlere ısındım, kinlere ısınamadım ![]() Giyinenlere ısındım, görünenlere ısınamadım ![]() Allah, iman, Kur'an ve vicdanla bağını koparmış gönüllere ısınamadım ![]() Günahsız ellerini Allah'a açmış yavruların meleksi tavırlarına ısındım, yılışık mevlüthan bağırtılarına ısınamadım ![]() Çocuksu mâsum bakışlara, çocukça konuşmalara ısındım, ihtiras dolu bakışlara, rol icâbı konuşmalara ısınamadım ![]() Mütevâzı, mahcub tavırlara ısındım, kibir kokan hâllere ısınamadım ![]() Söz yürekten geliyorsa, kaba da olsa pek hoş geldi bana ![]() ![]() Yol yapanlara ısındım, rol yapanlara ısınamadım ![]() Mâsum ve mahzun bakışlara, çâresiz akışlara ısındım, samimiyetsiz akışlara, dalkavuk alkışlara ısınamadım ![]() Uykulara uzayan derin ve dalgın gözlere ısındım, ard niyetli, yapmacık gülüşlü yüzlere ısınamadım ![]() Gözü yaşlı dervişlere ısındım, kasıntı kişilere ısınamadım ![]() Hakperestlere ısındım, putperestlere ısınamadım ![]() Müşfiklere (şefkâtlilere) ısındım, müşriklere ısınamadım ![]() Hayretlere, gayretlere ısındım, gafletlere ısınamadım ![]() Arama, bulma, bilme, bildirme gayretlerine ısındım, oyalama niyetlerine ısınamadım ![]() Gönül insanına ısındım, günün insanına ısınamadım ![]() "İlim bunu, Kur'an şunu, iz'an bunu, vicdan şunu söylüyor" diyen mert adamlara ısındım, içi başka bir lâf, dışı başka bir lâf eden resmi ve samimiyetsiz adamlara ısınamadım ![]() Ana kuzuları, koyun kuzuları sürü sürü gelirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bereket ve samimiyet dolu bu dünyalara ısındım, "dışları kalaylı, içleri vay vaylı" dünyalara ısınamadım ![]() Mütevâzı, mahcûb çobanlara ısındım, emek sömüren kodamanlara ısınamadım ![]() Çalışanlara ısındım, çalanlara çırpanlara ısınamadım ![]() Alınterine, göznûruna ısındım, el çabukluğuna, göz açlığına ısınamadım ![]() Çalışarak geçinenlere ısındım, yanaşarak geçinenlere ısınamadım ![]() Gayretli karıncalara ısındım, leş kargalarına ısınamadım ![]() Çilelere, yorgunluklara, dalgınlıklara, durgunluklara ısındım, dargınlıklara ısınamadım ![]() Ter dökenlere ısındım, kan dökenlere ısınamadım ![]() Can derdine koşan tavşana ısındım, avcıya da köpeklerine de ısınamadım ![]() Beyin yıkama, istismar, köleleştirme içindi bütün çalışmalar ![]() ![]() ![]() Köleliği alkışlayan şahsiyetsizlere ısınamadım ![]() Çocukların bir damlacık yüreği, körpecik beyni üzerinde tasarrufa kalkan tâğutlara ısınamadım ![]() İhânet ve zorbalıktı meydanlarda caka satan, sıcak, ıpıssız çöllerde Hâbiller, Hüseyinler yalnız kalmışlardı ![]() ![]() Merhametlere ısındım, saltanatlara ısınamadım ![]() ![]()
|