![]() |
İsrail ve Canımı Sıkan Bir Ayet |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() İsrail ve Canımı Sıkan Bir Ayetİsrail, yine yapacağını yaptı ![]() Kim sayesinde? Basiretsiz, ahmak ‘müslümanlar(?)’ sayesinde� Meğerse İsrail bu saldırıyı çok önceden planlamış ![]() Öyle dessas, öyle sinsi ve öyle akıllıca ki Türkiye’yi bile ters köşeye yatırdı ![]() ![]() ![]() Adam utanmadan gelip, Türkiye ile barış görüşmeleri yapıyor ve aynı saatlerde, ordusu, füzelerinin uçlarını parlatıyor ![]() İşte ‘siyonist siyaset’ böyle bir şey ![]() ![]() ![]() Beni asıl kahreden İslam dünyasının tutumu! Mısır, İran’ın bölgede siyasi güç elde etmek için Hamas’ı kullandığını söylüyor ![]() ![]() ![]() Peki İran bunu yapıyor de Arap ne yapıyor? Arab’ın pek de umurunda değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Televizyonlara bakarsanız en çok şamatayı da Araplar yapıyor ![]() Ama boş ![]() Ya biz Türkler, çok mu farklıyız? Laikliğimiz vicdanımızı bile selbetmiş! Orada acı içinde ölenler Müslümanlar olduğuna göre Laik TC’yi ne ilgilendirsin ki! Biz zannediyoruz ki sessiz kalırsak, sıra bize gelmez! Filistinliler de feryatlarının muhatapsız olduğunu biliyorlar ama ne yapsınlar ![]() Televizyonda o kanlı sahneleri, İsrail’in pervasızlığını, Filistin’den yanaymış gibi görünen bir takım boş boğazların laf kalabalıklarını, İslam yurtlarının en hatırı sayılır devleti Türkiye’nin ve Başbakanı’nın düşürüldüğü onur kırıcı hali görünce, içim yandı ![]() Öteden beri okudukça ürperdiğim, canımı sıkan o ayet aklıma geldi: ‘Asa rabbukum en yarhamekum!’ (Buna rağmen belki de Rab size acır!) Bunda canını sıkacak ne var diyeceksiniz ![]() ![]() Bu ayet, İsra suresinin 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Dileyen açıp baksın ![]() Surenin ilk ayeti, belirttiğim gibi Hz ![]() ![]() İnsan yine kendi kendine, bekliyor ki Kur’an İsrail oğullarının macerasını anlatacak ![]() Ama yine olmuyor ![]() ![]() Sonra Kur’an yeniden konuya dönüyor ve İsrail oğullarının bütüncül macerasını aktarmaya başlıyor ![]() Kısaca diyor ki, “Biz İsrailoğllarına verdiğimiz kitapta, kendilerine yeryüzünde iki kere iktidar vereceğimizi, onların da bu iktidarı bir zorbalık ve bozgunculuğa dönüştüreceklerini yazdık ![]() * * * ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süleyman Mabedi’ni (bugünkü ağlama duvarı o mabede ait) inşa ettiler ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra azgınlıkları dört bir yana sirayet etti ![]() ![]() ![]() Tabii bozgunculuk yapmakta boş durmadılar ![]() ![]() ![]() Ardından Ninova (Kuzey Irak) hükümdarı güney İsrail’e saldırdı ve o da onu haritadan sildi ![]() ![]() ![]() Böylece ilk iktidarları feci ve kanlı bir şekilde sona erdi ![]() * * * “Kitapta İsrailoğulları'na şu hükmü verdik: "Muhakkak siz yer(yüzün) de iki defa (iktidar olup) bozgunculuk çıkaracaksınız ve muhakkak büyük bir kibirleniş-yükselişle kibirlenecek-yükseleceksiniz ![]() ![]() * * * Bu da mı Kur’an’da var diyeceksiniz biliyorum ama, var ![]() Şimdi, 2 bin 600 yıl önce İsrail’i yıkanların Iraklılar olduğu (Ninova-Babil) gerçeğini göz önüne alarak şu ayeti okuyun: “Sonra onlara (devletinizi yıkanlara) karşı size RÖVANŞ (kerre) hakkı verdik ![]() ![]() (Bu ayet, İsra Suresi’nin 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * ![]() ![]() Ben o sözleri duyunca “eyvah” demiştim, “demek ki intikam zamanı yaklaştı!” ![]() ![]() ![]() (Şah da 79’larda ‘biz Perslere dayanıyoruz’ demişti ![]() ![]() Nebukadnezar işgaliyle Kudüs’ün mabetleri yıkıldığı, kütüphaneleri yakıldığı, evlerinin içine girildiği, kadınlarının ırzına geçildiği, insanlar hunharca telef edildiği gibi Iraklıların mabetleri yıkıldı, kütüphaneleri yakıldı, kadınları aşağılandı ve halkı insan değilmiş gibi telef edildi� Tarih ve diplomasinin dilini okumayı bilmeyenler bunun bir petrol savaşı olduğunu sandılar ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç biri çıkmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altıncı ayet, İsrail oğullarını açık bir şekilde ‘barış’a çağırıyor ![]() Eğer benim çevresini mübarek kıldığım Kudüs’ün etrafında, barışı tehdit etmeye devam eder ve huzuru bozarsanız ![]() ![]() ![]() İşte Kur’an’ın ifadesiyle İsrail’i bekleyen akibet! Ama canımı sıkan ayet, bu akibetin olmayabileceğini hatırlatıyor! Bir hadis’te, Yahudiler zulüm ve bozgunculukta o kadar pervasız ve o kadar insafsız hale gelecekler ki sonunda Allahın vadi gelecek ![]() ![]() Kabbalacılar da bunu kabul ediyor ve ona son savaş anlamına Armageddon diyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Önünde sonunda Türkiye’nin İsrail’e müdahale edeceğini bildikleri için de sürekli Türkiye’yi, ‘koltuk altında’ tutmaya çalışıyorlar ![]() Kabalacı siyonistler o savaşta tar u mar olacaklarını biliyorlar ![]() ![]() ![]() Evet mümkün ![]() İşte korkuyorum ki, bunu başaracaklar ve zulümleri yanlarına kar kalacak ![]() İslam dünyası’nın bu vurdumduymazlığı, bu izzetsizliği, bu müptezel çaresizliği, kader-i ilahiye ‘bu müslümanlar her şeye müstahak’ dedirtecek fetvayı verdirecek diye korkuyorum ![]() Zira mukadderat, özellikle de insan iradesine taalluk eden mukadderat, her daim söylendiği gibi çıkmaz ![]() ![]() İslam ümmeti, fani ve aşağılık bir geçici ömrün telaşına düşmüş ![]() ![]() ![]() ‘Vehen’ yüreklerimize çöreklenmiş ![]() İşte şu izzetsizlik korkuyorum ki Cenab-ı İzzet’in izzetine dokunacak da daha önce İsrailoğullarında olduğu gibi “Duribet aleyhimuzzilletu vel meskenetu Ve bâu bigadabin minellah” itabına çarpılacağız, “Hadi öyleyse kahrolun gidin ![]() ![]() Çünkü bakın, bütün o zulüm ve vahşetleri işleyeceklerini hatırlattığı ayetlerin sonunda Cenab-ı Hak, İsrail oğullarına şöyle sesleniyor: “Kimbilir belki de Rab yine de size merhamet eder!” (İsra 8) Hadi bakalım sizin canınız sıkılmasın! Mehmet Ali BULUT mabulut@gmail ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : İsrail ve Canımı Sıkan Bir Ayet |
![]() |
![]() |
#2 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : İsrail ve Canımı Sıkan Bir Ayet |
![]() |
![]() |
|