![]() |
Örtünme Yasağının Kısaca Özgeçmişi |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Örtünme Yasağının Kısaca ÖzgeçmişiKadınların açılması veya hicapsızlık diye tabir edilen olay, on dokuzuncu yüzyılın sonlarında Rönesans döneminin başlangıcıyla birlikte başlamıştır ![]() ![]() Hıristiyanlığın karanlık yüzüyle savaştığını zanneden, aydın etiketli insanlar, uçurumun diğer tarafına ne kadar yaklaştıklarını belki fark etmediler ama çağdaşlık ve gelişim adına yaptıkları bu eylemlerin ateşi zamanla Müslüman ülkelere de sıçramaya başladı ![]() Kadınların açılması, insanları dinden uzaklaştırmak için çok etkili bir yöntem idi dolayısıyla İslam devletlerinin topraklarına göz diken ancak bu ülkelerin imanlı gençlerden oluşan ordularından korkan sömürgeci güçler, bu yöntemi bir silah olarak kullanmaya başladılar ![]() Müslüman ülkeler içinde kadınların örtünmesini resmi olarak yasaklayan ilk devlet, Afganistan devletidir ![]() ![]() Kralın bu eylemini benimsemeyen Afgan halkı ayaklandı ve bu kralı artık ülkelerinde görmek istemeyen halk, kralın ülkeyi terk etmesine dek direnişini sürdürdü ![]() Bu eylemi uygulayan ikinci ülke, Türkiye idi ![]() ![]() İran’da ise Türkiye ile paralel olarak aynı programı uygulanmaya koyuldu ancak İranlı Şii halk, dönemin dini liderlerinin öncülüğüyle bu eyleme şiddetle karşı çıktı ve bu yolda birçok insanın kanının dökülmesi pahasına olsa bile yılmadan direnmeye devam etti ![]() İran halkı yüzlerce insanın camilerde katledilmesine şahit oldu, yüzlerce insanın işkence altında öldürülmesine ve yüzlercesinin bir daha hiç dönmemek üzere evlerinden alınıp götürülmesine şahit oldu ama hiç yılmadan direnişlerini sürdürerek İslam ülkelerin zayıf halini görmek için sabırsızlanan sömürgecilerin heveslerini boşa çıkardı ![]() Tesettürlüyüm Çünkü ![]() ![]() ALLAH’ı hatırlamak ve hatırlatmak için… Yaratılış gayemin gereği… Özel olduğum için … Özel hissettiğim için … İnsanların gözünde değil, Rabbimin nazarında özel olduğum için ![]() ![]() ![]() Kulluğumun gereği… Rabbimin rızasını kazanmak için… Tesettürlüyüm diyorum ![]() Örtü, yükseklerden bir emir ve yüksek bir eylemdir! ALLAH’tan kuluna mahsus bir hediye, Mü’mine mahsus bir ahlaktır! Göklerden gelen hediyeyi kabul ettiğim için Tesettürlüyüm ![]() ![]() ![]() Tesettürlüyken daha rahat olduğum için, Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için, ALLAH rızası için, Birtakım kötü gözlerden koruduğu için, Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için… Tesettürlüyüm çünkü hürüm ben… Tesettürüm sayesinde namahremim saygı duruşuna geçmek zorunda… (öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda) Tesettürlüyüm çünkü Hak böyle istiyor… Hak istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok… Tesettürlüyüm çünkü; hürüm ben… Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması… Gurur addetmeyiniz… Tesettürlüyüm çünkü; Ben çiçek gibi taşımıyorum başımda örtümü ben örtümü kurşun gibi yüreğimde saklıyorum ![]() Tesettürlüyüm çünkü; değerliyim! Tesettürlüyüm Çünkü… Kem gözler-çirkef bakışlar bana göre değil… Tesettürlüyüm Çünkü… ALLAH’a İtaat Ediyorum… Tesettürlüyüm ![]() ![]() ![]() ALLAH’a Teslim oldum… Tesettürlüsün Çünkü güzelsin ve güzel olduğun için gizlisin(saklısın) ![]() Göz önünde olanın, kolay ulaşılanın ne değeri vardır ki?… Tesettürlüyüm Çünkü; Yüce Rabbim emretmiş ![]() o, bu dedi diye vazgeçecek kadar basit olsaydı başımda taşımaya utanırdım ![]() elhamdülillah gururla taşıyorum ![]() ![]() ![]() Tesettürlüyüm Çünkü; “O” öyle emretti ![]() Tesettürlüyüm Çünkü; AHLAK ANLAYIŞIMDIR Tesettürlüsün Çünkü; Büyük bir ALLAH ağrısı çekmeyeceksin … Tesettürlüyüm Çünkü; o benim kimliğim ! Tesettürlüyüm Çünkü; Rabbim in verdiği bedenle dünyaya cihat için gönderildim ![]() onu koruyacak en güzel zırhtır tesettür … Ve silahımdır başörtüm … zalime ve zulme karşı direnmek ben Rabbimin emriyim diye haykırmak için ![]() ![]() ![]() Tesettürlüyüm Çünkü; başımda bulunan ufak bir bez parçasıyla sevap kazanıyorum, Tesettürlüyüm Çünkü; İslam’dan rahatsız olanlarla kavgasız, gürültüsüz, kansız-cansız ancak böyle savaşabiliyorum, Tesettürlüyüm Çünkü; Öbür tarafta tesettürsüzden tek ayrıcalığım bu olacak, Tesettürlüyüm Çünkü; zevk alıyorum, Tesettürlüyüm Çünkü; kendimi seviyorum,rahat yaşıyorum çünkü;TESETTÜRLÜYÜM… Daha ötesi var mı ??
![]() |
Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca Özgeçmişi |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca ÖzgeçmişiGüzel paylaşımlarından biri daha Sevgili Gülgüzeli, teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
merve16
|
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca Özgeçmişigüzeldi Allah razı olsun ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca Özgeçmişiallah razı olsun tek kelimeyle muhteşemdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca ÖzgeçmişiVakit ayırdığınız için ben teşekkür ederim arkadaşlar ![]() Amin ecmain inşallah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca ÖzgeçmişiÇok şaşırdım okurken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok güzel bir paylaşımdı ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca ÖzgeçmişiAmin ecmain inşallah ![]() Sizinde okuyan gözlerinize sağlık sevgili gökkuşağı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
haticee
|
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca Özgeçmişitek kelimeyle harika bi paylasım ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Örtünme Yasağının Kısaca ÖzgeçmişiTeşekkürler okuyan gözlerine sağlık ![]() |
![]() |
![]() |
|