Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imkanı, kurs, ücretsiz, yoksul, öğrencilere

Yoksul Öğrencilere Ücretsiz Kurs İmkanı

Eski 12-25-2008   #1
Şengül Şirin

Yoksul Öğrencilere Ücretsiz Kurs İmkanı

Yoksul öğrencilere ücretsiz kurs imkanı

Ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere Halk Eğitim Merkezleri'nin "SBS hazırlık kursları" açmasının Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yasaklanması olayına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik el koydu Bakan Çelik, yeni bir genelge yayınlayarak Halk Eğitim Merkezleri'nin bedava kurs açabileceklerini bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, valiliklere gönderdiği 18 Aralık 2008 tarihli "SBS Sınavlarına Hazırlık Kursları" konulu yazı ile özellikle özel öğretim kurumlarının olmadığı yerleşim birimlerinde öncelikli olmak üzere, ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere sınavlara hazırlık kursları açması için kurulan halk eğitim merkezlerinin "SBS hazırlık kursları" açmaması istendi

Çelik: Halk eğitim merkezleri kurs açabilecek
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise konuya el koyarak, halk eğitim merkezlerinin bedava hazırlık kursu açmaya devam edebileceklerini açıkladı Bakan Çelik, konuyla ilgili bugün valiliklere bir genelge yolladı Bakan Çelik, yolladığı genelgede, seviye belirleme sınavları uygulamasının sona erdirilmesi ile ilgili yazının eğitim kurumlarına yollandığını anımsatarak, "İllerimizden gelen müracaatlardan söz konusu yazımızın yanlış anlaşmalara meydan verdi görülmektedir Bilindiği üzere halk eğitim merkezlerinin doğrudan ve iş birliği yapmak sureti ile ihtiyaç duyulan tüm alanlarda ücretsiz olarak kurs açma görevi bulunmaktadır Halk eğitim merkezlerinin bir görevi de göç alan ve kalkınmışlık düzeyi düşük bölgelerdeki yoksul öğrencilere ücretsiz kurslar sağlamaktır Bu nedenle düzenlenen ücretsiz kurslar ilgili yazının dışında tutulmalıdır" emrini verdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com