![]() |
Rahmanın Rahmet Denizi |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Rahmanın Rahmet DeniziBİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM (RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA) RAHMAN’IN RAHMET DENİZİ Dünyada hep sitem gördük, hainlik, nankörlük gördük ![]() RAHMANIN RAHMET DENİZİNDE Bunlar olmaz ![]() ![]() SEN BENSİN,BENDE SENİM İŞTE Gel, bırak inadı, gel, kaç karanlıktan aydınlığa, yoksa sen karanlıkta mı aydınlığı bulduğunu sanırsın? Yoksa dünya zenginliğinin gerçek mi olduğunu sanırsın? Halbuki sen: ŞEREFLİLERİN EN ŞEREFLİSİ HAKKIN HALİFESİ olarak yaratılmadın mı? Ne çabuk unuttun nereden geldiğini, DAHA DÜN RAHMANIN RUHUNDA SAKLI DEĞİLMİYDİN? O SENİ O’ NUN (cc) SIRRININ BİLİNMEKLİĞİNİ BİLMEN, BULMAN İÇİN BU DÜNYAYA GÖNDERMEDİ Mİ? Sebep olarak anneni babanı göstermedi mi? Ne çabuk unuttun geldiğin yeri ![]() ![]() ![]() GÖZ YAŞLARIN GÖZ BEBEKLERİNDE DONMAMIŞ MI? Neden bu zülüm? neden bu işkence? Ne zaman insaf edip kendine acıyıp ÖZÜNÜN GIDASINI verip seni idare eden zalim nefsine ne zaman dur diyeceksin? Yoksa halamı kafa gözü ile bakarak, mikrobu görmemezlikten mi geleceksin? UNUTMA HER DOĞAN ÖLÜMÜ TADACAKTIR ![]() Sonra toprak altında zenginde fakirde,ustada çırakta, hepsi bir olup eşitlenecekler, kimsenin kimseden farkı kalmayacak, sadece yaşarken: RAHMANIN RAHMET DENİZİNE, TÖVBE EDEREK GİRİPTE, AF VE MAĞFİRET İLE TEMİZLENENLER, ŞEVKAT VE MERHAMETE MÜSTEHAK OLANLAR, ONLAR MÜSTESNA ![]() ![]() ![]() Neden sende RABBİMİZİN müstesna kullarından olmayasın seni de O (cc) yaratmadı mı? O’na kul olmaktan daha muhteşem bir şey olabilir mi bu dünyada ![]() Gel dostum, gel ALLAH yoldaşım gel Sana, bana can verirken ruhundan ruh üfleyen yarattığı güneş gibi ışığı ile bizi yaşatan, hayat veren ışık kaynağımıza gel, gel de gidelim hadi, hadi tut elimi O’ NA gidiyoruz O’ NA hala neden direnirsin? HAKKA ERENLERDEN neden olmak istemezsin ? Yoksa sen RAHMANIN RAHMET DENİZİNDEKİ dalgalardan mı korkarsın? korkma korkacak bir şey yok o dalgalarda,o dalgalar dağlar gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() O NEYLERSE GÜZEL EĞLER diyerek sabredenleri, o dağlar boyu dalgalar arasından süzdürür götürür ![]() SAFİNELER O, DAĞLAR GİBİ, DALGALAR ARASINDAN SÜZÜLÜR GİDER ![]() ![]() Dediği gibi öyle götürür ki HABİBİM DEDİĞİ, ALEMLERE RAHMET OLSUN DİYE YARATTIĞI, SEN OLMASAYDIN BU ALEMLERİ YARATMAZDIM DEDİĞİ, TÜM PEYGAMBERLERİN PEYGAMBERİ,RABBİMİZİN TÜM GÜZELLİKLERİNİ ÜZERİNDE TOPLAMIŞ , SEVGİLİLER SEVGİLİSİ HAZRETİ MUHAMMED MUSTAFA (SAV) EFENDİMİZİ Cebrail(as) ile aldırıp, ne dağlar kaldı aşılmadık, ne denizler,nede alemler ![]() Yeter ki kul ALLAH’A aşık olsun bak gör ALLAH (cc) aşığın aşkına nasıl bir aşkla karşılık veriyor ![]() Pirler Piri, Gavslar Gavsı Abdül Kadir Geylani Hz ![]() O mana engin bir denizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YA RABBİ, BENİ MUBAREK BİR MENZİLE İNDİR ![]() ![]() diyerek yalvarırlar diyor Ustalar Ustası,Gavslar Gavsı O’ NA (cc) teslim olmaya gidene neden zülüm yapsın? Sen O’nu bilmediğinden, tanımadığından böyle düşünürsün ![]() O ŞANI BÜYÜK YÜCELER YÜCESİ RABBİMİZ O’nu candan sevene, O’nu kendine yaren edinene BEN SİZLERDEN RAZIYIM SİZDE BENDEN RAZI OLUN Diyen bir başkasında da: Diyende odur ![]() ALLAH-U ZÜLCELAL bunu da yapar ![]() ![]() Hem O’NU istediğini söylersin, hem de O’nun yolundaki engellerden çabucak yılarsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HerO’NUN RUHUNDA, O’NUNLA SEVİŞMEK İÇİN Tek şey lazım KAYITSIZ ŞARTSIZ, BEKLENTİSİZ BİR AŞK Böyle bir AŞK varsa korkma RAHMANIN RAHMET DENİZİNDEKİ dalgalar böyle AŞIKLARI korkutmak, helak etmekten HAYA ederler ![]() ![]() ![]() RAHMANIN RAHMET DENİZİNEşk ateşine tutulmuş, tüm zerreleri ile yanaHAK AŞIĞI YANSIN öyle yansın ki, su bile yakıtı olsun ![]() Bak, hayat ne yapmış sana, o hep içinde kalacağını sandığın dünya, çiğnemiş, çiğnemiş tükürmüşler seni, bu musun sen? nedir bu halin? O azgın canavarı öldürmek için hala mı çaban olmayacak? Hadi gel, o ilahide dendiği gibi EY RAHMETİ BOL PADİŞAH ! CÜRMÜM İLE GELDİM SANA Biliyor musun O’na böyle içten, samimi yapılmış bir duayı geri çevirmesi mümkün değildir ![]() PADİŞAHLAR PADİŞAHINA Geldim de, Sana, yalnız Sana kul olmaya de, Senden başka yoktur gidecek kapı de, korkma söyle ![]() ![]() ![]() ![]() Rahmanın Rahmet denizine Biliyorsun her istiridyeden inci çıkmaz, olmaz ![]() ![]() ![]() O Rahmet denizi, uçsuz bucaksız, sonsuzluktan da öte, hatta ötelerden de öte ![]() ![]() ![]() ![]() O’na ulaşmanın heyecanını yaşadıkça kalbin bir minik kuşun çarpmasından daha çok çarpmaya başlar ![]() ![]() ![]()
|