![]() |
Her Abdest Bir Yemindir.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Her Abdest Bir Yemindir..unutmayin Kİ; Her Abdest Bİr Yemİndİr Aslinda Bu Eller Bİr Daha Harama GÜnaha Uzanmayacak! Bu Ağiz Harama AÇilmayacak! Bu Dil Bİr Daha Kötüyü Söylemeyecek, İftİra Etmeyecek, Yalan SÖylemeyecek,dedikodu Yapmayacak! Bu Burun Deni Arzularin Peşinde Koşmayacak! Bu Kollar Harama Sarilmayacak! Bu GÖzler Harama Bakmayacak! Bu Beyİn KÖtÜyÜ Planlamayacak! Bu Kulaklar Harami Duymayacak! Bu Ayaklar Harama Adim Atmayacak! SÖz Verİyorum Allahim! Evet İtİraf Edİyorum Bunlari Yaptim,affet! Temİzle, Arit Benİ, Sen Temİzlemezsen Ben Temİzlenemem! Bana Yardim Et, Benİ Temİzle , Benİ Arit! Her Abdest Bu Anlama Gelİr Ya Da Gelmelİ Farkindamiyiz? Abdestmİ Aliyoruz? Yoksa El YÜzmÜ Yikiyoruz? Abdest Ruhumuzda Beynİmİzde BÖyle Algilaniyormu? Yankilaniyormu? EĞer Abdest BÖyle AlinmiŞsa Uzakta DeĞİl Hemen Evİnİzİn ÖnÜnde, Çok Yakininizda,hatta Evİnİzİn İÇİnde İstedİĞİnİzde Hemen BulabİleceĞİnİz Aritici, Temİzleyİcİ, Durulayici Bİr Nehİr Bulursunuz BÖyle Bİr Nehİrde GÜnde 5 Kez Yikananda Kİrden, GÜnahtan Eser Kalirmi? HER ABDEST BİR DEVRİM OLSUN İÇİMİZDE HER ABDEST BİR EVRİM OLSUN HER ABDEST BİR DİRİLİŞ OLSUN HER ABDEST BİR DiRiLiŞ OLSUN HER ABDEST YENİ BİR KURULUŞ OLSUN HER ABDEST YENİ BİR DURUŞ OLSUN HER ABDEST RABBİN KAPISINA YENİ BİR VURUŞ OLSUN HER ABDEST NEFSİMİZE BİR SORUŞ OLSUN GÜNAHLAR SOLSUN RABBİMİN NİMETİ TAMAM OLSUN Suya vardığında, aslında ateşi kucaklamaya gidiyorsun ![]() ![]() ![]() Yakan ile yananın bir araya geldiği yere elini hiç endişesiz değdiriyorsan, ateşin ortasından sana serinlik lûtfeden Rabbinin takdirine güveniyorsun demektir ![]() ![]() ![]() Suya vardığında, aslında avucuna gökleri sığdırıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdeste hazırlanıyorsun ![]() ![]() ![]() Abdeste niyetleniyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() İşte abdeste başlıyorsun ![]() ![]() “Terk-i dünya ile yıka ellerini!” Ellerinle biriktirdiklerinden yu kendini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Anmakla yıka dilini, damağını ve dudağını!” Yalanı yıka ağzından ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kibirden arınmakla temizle burnunu!” Ne efsunkârdır güzel koku! Burnunun dikine gidenleri bile ardı sıra sürükler ![]() ![]() ![]() ![]() “Yüzünü hayâ ile temizle!” Yüzün ki varlığının odağıdır, ruhunun billûr âyinesidir; abdest niyetiyle yüzüne değen su seni Rabbinin vechine yönlendirir ![]() Abdeste niyet, yüzünü ’a teslim etmek gibidir ![]() “Ben O’nu görmesem de, O beni görüyor!” diyenlerin işidir abdest ![]() Kimsenin görmediği yerde, kimsenin bilmediği kuytularda, kimsenin tanık olmadığı yalnızlıklarda, sırf O’nu razı etmek için yüzünün her noktasında suların serinliğini hisseden, yüzünün her noktasını Rabbinin nazarına tutar; Rabbine teslim eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kollarını tevekkül ile yıka!” Yapıp ettiklerini kendinden bilme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kulaklarını söz dinlemekle ve sözün güzeline tâbi olmakla yıka!” Dinlemek edebin de, öğrenmenin de başıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ayaklarını O’ndan başkasından vazgeçmekle yıka!” Nasılsa bir gün ayakların yerden kesilecek, adımların bitecek, bir adın kalacak yeryüzünde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senai Demirci |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Her Abdest Bir Yemindir.. |
![]() |
![]() |
#2 |
bonsoir
|
![]() Cevap : Her Abdest Bir Yemindir..Çok güzel biur paylaşım çok teşekkürlerrr:56:58 |
![]() |
![]() |
|