![]() |
Ömür boyu evliliğin sırrı.... |
![]() |
![]() |
#1 |
bonsoir
|
![]() Ömür boyu evliliğin sırrı....Ömür Boyu evliliğin sırrı … Evliliğin mutlu yürümesi için her şeyden önce ailede rol paylaşımı ve herkesin rolünden memnun olması gerekir ![]() Eğer bir ailede büyükannelik,büyükbabalık,annelik,babalık,er keklik,ağabeylik ,ablalık çocukluk rolleri belli değil ve birbirine karışmışsa orada aile düzeninden bahsedilmez ![]() ![]() Geniş ailelerde rol çatışmaları daha çok yaşanır ![]() ![]() Aileyi temsil eden üyelerin her birinin kişilik haklarını temsil eden bir “Ben Alanı” vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir aile üyesi kendi “ben alanı”nı kullanırken diğer aile üyelerini rahatsız edecek şekilde davranmamalıdır ![]() ![]() ![]() Büyükbaba ve büyükanne torunlarına “benim torunum “ deyip sevebilir ![]() Yeni evlenen genç kız veya genç erkek artık eskisi kadar ana-babasına ve çevresindekilere yeteri kadar zaman ayıramaz ![]() ![]() ![]() Ama asıl kriz noktası eşlerin birbirlerinin “Ben Alanları” na saygı duyup duymamalarıyla ilgilidir ![]() ![]() ![]() ![]() Gelenekler ve çevrenin aile yapısı üzerinde büyük tesiri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Çivi çakmak ,bir musluğun contasını değiştirmek ten aciz eşler bu işleri “kılıbıklık “sayıyorsalar aslında kendi beceriksizliklerini gizlemek için “kazak erkek “olmakla övünen erkeklerin sayısıda az değildir…Bir erkek ,arkadaşına ,veya başkalarına gösterdiği sabrı ve saygıyı neden hayat arkadaşına göstermez???Bir kadın ,güne giderken veya dışarı süslenip şık çıkarken neden işten eve gelen kocasını günlük elbiseyle karşılar ![]() ![]() ![]() Bu sorularımızın cevabını verebildiğimiz sürece ömür boyu mutlu olmamamız için hiçbir sebep yoktur ![]() Erkeğin aklı Ev Kadını arar ama kalbi ve hayal gücü başka özellikler peşindedir… ![]() Fırın düzen alır,hamur biter,ev düzen alır ,ömür biter… ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Ömür boyu evliliğin sırrı.... |
![]() |
![]() |
#2 |
KallaviOrhan
|
![]() Cevap : Ömür boyu evliliğin sırrı....gerçekten doğru teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Ömür boyu evliliğin sırrı....Herşeyi çok güzel anlatan bir yazı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bonsoir
|
![]() Cevap : Ömür boyu evliliğin sırrı....Bu konuyla ilgili yakından tanıdığım yeni evli bir kızımızın başından geçen olayı anlatmak isterim ![]() Bir kadın olarak ta kacanızdan bir şey istediğiniz zaman elinizde olmayarak ta sadece o isteği dile getirmiyor ,aynı zamanda annenizin o istekte bulunurken babanıza takındığı tavrıda takınıyor,aynı beden dilini kullanıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Sorununu anlattığı zaman bende bu konuyu açtım ve anlattım o na ve :---"Abla çok haklısın aynı annemin babama dediği gibi bende eşime öyle söyleyip tavır takındım"dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erkekler de eşlerinden bir şey istediğinde,sadece o istekte bulunmuyor ,babanızın otoriter tavrı ve buyurgan ses tonunu kullanıyorsunuz ![]() ![]() ![]() DostÇa KalıN:56:58 |
![]() |
![]() |
|