![]() |
Dilde Alim,Kalpte Cahil |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Dilde Alim,Kalpte CahilTamamen fayda vermesi gereken ilmin nasıl zararlı hale geldiğini ve vardırdığı sonuçları Efendimiz (A ![]() ![]() "Adi kimselerle mücadele, alimlere karşı üstünlük taslamak ve bu suretle yalnız insanların teveccühüne mazhar olmak için ilim öğrenmeyin! Bu gaye için ilim öğrenenler cehennemdedir ![]() (İbn-i Mace) ![]() "Sizin için Deccal' den ziyade Deccal olmayanlardan korkarım ![]() " "Onlar kimdir?" sorusuna "Saptıran imamlardır" buyurdu ![]() (Ahmed b ![]() ![]() "Kıyamet gününde alim getirilir ve cehenneme atılır; bağırsakları dışarı dökülür ve değirmen çeviren merkep gibi onunla döner ![]() ![]() Alim şöyle cevap verir: İyiliği emrettim, kendim yapmadım; kötülükten menettim, fakat onu kendim yaptım (da onun için) ![]() (Buharî, Müslim) Hz ![]() ![]() ![]() ![]() buyurarak en büyük endişesini dile getirir ![]() ![]() Faydasız ilme sahip olanlar, ilimlerinin gereğini yerine getirmedikleri için genellikle Allah' ın zikrinden de uzak kalırlar ve arzularına mağlup olurlar ![]() dikkatli olmak gerektiğini şu ayet ortaya koyar: "Kalbini zikrimizden gafil kıldığımız, keyfinin peşine düşen ve işi haddini aşmak olan kimseye itaat etme!" (Kehf/2 ) Faydalı ilim, yaşanan ve Allah' a ulaştıran ilimdir ![]() takva üzere dolaşır, hiçbir şey onu şımartmaz ![]() aşarım endişesi ve hassasiyeti içerisinde yaşamaktır ![]() Bu haliyle o, Resul-i Ekrem (A ![]() ![]() "İlim üçtür: Konuşan kitap (Kur' an), yaşanan sünnet, bir de ?bilmem' demektir ![]() (İbn-i Mace) ![]() "İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir ![]() ![]() " "Garibler kimdir?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır ![]() " (Müslim) "Allah' ım!
Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!"
![]() |
![]() |
Cevap : Dilde Alim,Kalpte Cahil |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Dilde Alim,Kalpte Cahil"Allah' ım! __________________Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!" Amin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Dilde Alim,Kalpte Cahil"Allah' ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!" amin teşekkürler gökkuşağı
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
sam00
|
![]() Cevap : Dilde Alim,Kalpte Cahil"Allah' ım!
Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!" __________________ Amin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|