![]() |
Mucize |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() MucizeYaşamak denilen sonbaharda kurumuş bir yaprağın dalla arasındaki mücadeledir, bıraksa bitecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umut rüzgârda kanat çırpamıyorsa yok olmaya mahkûmdur ![]() ![]() ![]() ![]() Rahimden çıkan bir bebeğin ilk nefes için ağzını açışı kadar açtır yaşama isteği ve hiçbir anda bu karar gerçek olamaz ![]() ![]() Karıncanın ayak sesleriyle ritim tutar yaşamak, hiçbir karmaşası yoktur ![]() ![]() Sustum masmavi gökyüzüne, salındı yaprak, rüzgârla süzüldüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben değilmiydim saracak gökyüzünü, ben değilmiydim gün, gece? Ve sabahların iniltili uyanışında umuda sebep, değimliydim inanç ve bir tek bana işkence ![]() Bir tek bendim sebebi aradığım, bir tek banaydı soğuk kış, karanlık gece ![]() ![]() Arayışım bırakılmışlara, arayışım anlamsızlıklara, gidişim gaibin taş koridorlarına ![]() İndim merdivenleri teker teker ![]() ![]() ![]() Soydum üzerimi saran zayıflığın zarını, bir cesaret doğurdum ![]() ![]() Ben bendim, ben benim bedenimde her şeydim ![]() ![]() "Elinden dal gibi düşerken ümit, Ne bir hasret dinle, ne bir ah işit; Bir yaprak ol, esen rüzgârlarla git, Kırık bir tekne ol, dalgalarla gel! ![]() ![]() (Necip Fazıl KISAKÜREK) Sıla Bulut/Günebakış Gazetesi
![]() |
|