Lâik Miyim, Değil Miyim? |
|
|
#1 |
|
|
Lâik Miyim, Değil Miyim?Evet, sevgili gençler, daima benim gibi konuşmaya çalışın Çünkü davamız çeşm-i bülbül kadar naziktir, yere düşürüp kırmayalım Bir gün, mahkemede bana hâkim sordu Dedi ki:"-Kuzum Necip Fazıl, zapta geçirmeyeceğim, hükümde de esas teşkil etmeyecek, şahıs olarak, dost olarak, dostluğa kabul ediyorsanız, bir sual soracağım ""-Buyursunlar "Dedim ![]() "-Siz lâik misiniz, değil misini?" Dedim ki: "-Efendim, böyle sual olur mu? Ben belki bunun için huzurunuzdayım Ve şimdi anlayacaksınız lâik miyim, değil miyim! Fakat bir şartla cevap veririm Hem zapta geçmesi hem de hükme tesir etmesi şartıyla ![]() ![]() "Ve devam ettim: "-Ben Allah'a inanıyorum, yani Halik'a ![]() ![]() Bütün âlemlerin Rabbına ![]() ![]() Nasıl istersiniz ki, Allah'ı ve onun emirlerini dünyanın dışında kabul edeyim Şimdi ben lâik miyim, değil miyim, siz karar verin!" Dikkat edilirse burada bir incelik var; lâik miyim, değil miyim, sen karar ver! ![]() ![]() (İslâm Ve Öbürleri'nden) |
|
Cevap : Lâik Miyim, Değil Miyim? |
|
|
#2 |
|
bbk
|
Cevap : Lâik Miyim, Değil Miyim?laikmiyiz değilmiyiz boşverelimde Allaha layık bi kulmuyuz değilmiyiz onu düşünelim
|
|
#3 |
|
|
Cevap : Lâik Miyim, Değil Miyim?sorunda bu zaten sevgili bbk=) yorumun için teşekkür ederim
|
|
|
|
#4 |
|
|
Cevap : Lâik Miyim, Değil Miyim?laiğiyle yaşşayalımda |
|
|