Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Nesil Bilinçlendirme Kampı > Tarih Musahabeleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyadan, geçti, yavuz

Bir Yavuz Geçti Bu Dünyadan

Eski 12-08-2008   #1
KRDNZ

Bir Yavuz Geçti Bu Dünyadan

Osmanlı ordusu Mısır seferine giderken haliyle bağlık - bahçelik yerlerden geçiliyordu Salkım üzümler, olgunlaşmış elmalar, armutlar ve daha türlü türlü meyveler vardı
Ordu Gebze yakınlarında konakladığı zaman, Yavuz Sultan Selim’in içine bir şüphe düştü: “Acaba askerim sahibinden izinsiz üzüm ve elma koparmış olabilir mi?” diye düşünüyordu Hemen Yeniçeri Ağası’nı çağırdı ve durumun araştırılmasını emretti
Heybeler - torbalar araştırıldı, iyice soruldu ama, asker üzerinde hiç bir iz bulunamadı Yeniçeri Ağası gelip durumu söylediğinde Padişah rahatlamıştı El açıp dua etti:
“Ey Allah’ım! Bana haram yemeyen bir ordu ihsan ettiğin için Sana şükürler olsun
Sonra Yeniçeri Ağası’na dönüp şunları söyledi:
“Eğer askerlerim içinde bir tek kimse sahibinden izinsiz bir meyve koparıp yese idi, Mısır seferinden vazgeçerdim Çünkü ağa, haram yiten bir ordu ile beldelerin fethi mümkün olamaz!

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bir Yavuz Geçti Bu Dünyadan

Eski 12-09-2008   #2
signum

Cevap : Bir Yavuz Geçti Bu Dünyadan

eee onlar bosuna cihan padisahi olmamislar
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com