![]() |
Yoksul Ve Yetim Hakkı |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Yoksul Ve Yetim Hakkıİnsanlar içinde yakın alâkaya ve yardıma en çok muhtaç olanlar, daha hayatın başında iken, yalnız ve muhtaç kalan yetim ve öksüz çocuklardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: (Yetim işlerine bakan kimse, ister yetimin akrabasından olsun, ister yabancılardan olsun, benimle o, Cennette şu iki parmak gibi bulunacağız) ![]() ![]() Yetimleri gözetmek ve korumak, aynı zamanda Sevgili Peygamberimize karşı bir borçtur ![]() ![]() ![]() ![]() (Bir kimse merhametle yetimin başını okşasa, elini üstünde gezdirdiği her kıl için, bir kötülüğü siler ![]() ![]() Allahü teâlâ Nisa sûresi 10 ![]() (Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yerler ve yakında alevli ateşe gireceklerdir ![]() Peygamber Efendimiz de; insanı helak eden, Cehennemde azap görmesine sebep olan yedi şeyden birinin yetim malı yemek olduğunu, haber vermiştir ![]() (Ben iki zayıfın; yetim ile kadının hakkına tecavüz etmeyi yasaklıyorum!) buyurdu ![]() Eshâb-ı kiram, İslâmiyetin emirlerine uyarak yetimleri gözetirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ömer "radıyallahü anh" bir gün çarşıya çıkmıştı ![]() - Ey müminlerin Emiri! Kocam öldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman Hazret-i Ömer durdu ve: - Bu ne büyük şeref! dedi ![]() ![]() ![]() - Bunu al götür ![]() ![]() Dinimiz, yetimin zayıf sayılmamasını ve horlanmamasını emretmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Birçok şehirlerin batmasına, sarayların ve köşklerin yıkılmasına yetimlerin ahı sebep olmuştur ![]() (Yetim dövüldüğü zaman ağlamasından dolayı arş-ı âlâ titrer ve Allahü teâlâ, meleklerine şöyle buyurur: - Ey meleklerim, babasını toprağa gömdüğüm yetimi kim ağlattı?) Kendisi onu ağlatanı en iyi bildiği halde, yetimin şanını yükseltmek için böyle sorar ![]() - Allahü teâlâ en iyisini bilir der ![]() (- Ey meleklerim, sizi şahit tutuyorum ki, her kim o yetimi memnun ederse, ben de onu kıyamet günü memnun ederim!) |
![]() |
![]() |
|