![]() |
Her şey,Ney? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Her şey,Ney?![]() Her şeyi olanlara hep hayret ettim… Bir şeyim vardı; herkes onu istiyordu! Sonra fark ettim ki; hiçbir şeyim olmamalı ve zaten yok… Öyle bir yokluk ki, önümde durmakta olan ilk nefes bile benim değil; içime sokulmadan! Baktım ki o zaman; her şey benim oldu! Şaşırdım; çünkü ne versem fazlasıyla geri geliyordu… Elinin tersiyle ittiğin her şeyin sana döndüğü bir yokluk duygusu, fakirlik hissi… Ama her an hazır bekliyordum… Neyi? ![]() ![]() * Bu bir ince ayardı; şimdiki gözüm göremiyor bile bunu ki, nasıl anlatayım? Yaşadım ama bilmiyorum fakat biliyorum ki yaşamakta olanlar şu anda anlattığımı benden iyi anlıyor! Neyim varsa benim işte o yoklukta oldu ve öncekiler de o yokluk hatırına olmuş; bildim! ![]() ![]() Şimdi, sadece içinden geçtiğim bir şehri anlatır gibi biliyorum; her şeyin emanet olduğunu ![]() Kitaplarımsa sürgün, bir o yana bir bu yana… Çünkü onlarda emanet olmayan bir şey var ki; bağlı olduğu kişiye hâl değiştirtebiliyorlar! Kitap; beden gibi, içindeki bilgi; bedenin ruhu gibi… Tabii ki kitaptan kitaba fark var… Hangi kitaba bağlanıyor olduğun; hangi hâle yüzünü dönüyor olduğunun da ipucu! * Nerden açılmıştı konu? Yokluktan… Nereye geldi konu? Varlığa! Hayret ediyorum şimdi; karanlığın buldurduğu şu ışığa bakar mısınız? Bir hayret daha şu son cümlenin içinden çıktı, işte, hem de şimdi: Varlık; karanlık… Yokluk ise; ışık! Vay ki kaldığı otel odasını iyi görmek için altın suyuna batmış avize arayanlara! * O duyguda olan belki şunu söyler, veya bunu söyleyene dikkatle bakmak lazım: “Her şeyim vardı, herkes onu istiyordu… Hiçbir şeyim yokken her şeyim var, ki her şeyi verebiliyorum, elhamdülillah…” * Her yazıyı ve bu sözleri hep bir kişiye söyledim; ama herkesin okuyacağını bilerek… Herkes okumuş da bir tek kişi anlamış veya anlayacak kişi şu ana kadar okumamış ya da okuyan kişi henüz anlayacak kişi haline gelmemiş… ![]() ![]() Tavuk düşünüyor mu yumurtasını kimin ve ne zaman yiyeceğini? ![]() ![]() Kimin okuyacağını düşünmemek, onun okunmayacağı anlamına gelmiyor… Kimin yiyeceğini düşünmemek, onun yenmeyeceğini sanmak da değil… Kimse yemezse, oturur kendim yerim! Muammer Erkul
![]() |
![]() |
Cevap : Her şey,Ney? |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Her şey,Ney?Emeğinize sağlık gerçekten güzel bi paylaşım olmuş büyük bi zevkle okudum ![]()
![]() |
Cevap : Her şey,Ney? |
![]() |
![]() |
#3 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Her şey,Ney?Beğenmene sevindim:)Teşekkürler gülgüzeli |
![]() |
![]() |
|