Rüstem’in Adı Yetti! |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Rüstem’in Adı Yetti!Rüstem’in adı yetti! Çaldığı araba Türk’ün çıktı, feleği şaştı Polisi aradı "Arabayı getiriyorum, beni hapse atın, Türk’e vermeyin Dayaktan korkuyorum" diye yalvardı BELÇİKA’nın Liege kentinde yaşayan Rüstem P (49) isimli Türkün arabası 27 Kasım gecesi çalındı Rüstem P , şans eseri evinin penceresinden sokağa bakınca, arabasının evinin önünde olmadığını gördü Bunun üzerine arabasında bulunan "araç telefonunu" aradı Arabayı çalan Sebastian K (27) isimli Belçikalı genç telefonu açtı Arabamı çaldın geri getir Rüstem P , telefonu açan gence önce Türkçe olarak, "Yanlış arabayı çaldın geri getir" dedi Arabası çalanın Türk olmadığını anlayınca 49 yaşındaki mağdur, Fransızca olarak "Bak Belçikalı O çaldığın araba bir Türk’e yani bana ait Adım Rüstem Sana o arabayı kim çaldırdıysa ismimi söyle" dedi Araç telefonuyla polisi aradı Bu tehdit üzerine korkan Sebastian K isimli hırsız ne yapacağını şaşırdı Dövülmekten, hatta öldürülmekten korktuğunu belirten Sebastian K , araç telefonundan hemen polisi aradı Kendisini tanıtan ve hırsız olduğunu söyleyen Sebastian K, "Çaldığım araba Türk’ünmüş Adı Rüstem’miş!![]() Beni bulurlarsa çok döverler Şimdi arabayı getiriyorum Ben de geliyorum Beni teslim alın ve tutuklayın Lütfen Türk’e vermeyin" dedi Rüstem’e tehdit sorgusu Polis, karakolun önüne gelen Sebastian K isimli genci tutuklarken, Rüstem P ’yi ise arabasını almak üzere karakola davet etti Polis, Rüstem P ’yi ’tehdit’ suçlamasıyla gözaltında tutup, ifadesini alsa da, delil bulamadığı için serbest bıraktı Rüstem P , ise arabasını çalanı tehdit etmediğini sadece, Türk olduğunu belirtip, ismini söylediğini açıkladı
|
|
|
|