![]() |
Bunu Okuyupta Ağlamamak Elde Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Bunu Okuyupta Ağlamamak Elde Mi?İran- Irak Savaşı'nda kaybettiği kocasının biriktirmiş olduğu imkanları da çoktan tüketmiş, bir gün aç, bir gün tok yaşar hale gelmişlerdi ![]() ![]() Kerkük'ün sokaklarında ise sefalet kol geziyordu ![]() ![]() ![]() Bir yanı yıkılmaya yüz tutmuş evceğizinin camından yola doğru ümitsizce bakarken bir taksinin durduğunu,içinden bir yolcunun da indiğini görmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() - Sakın beni dilenci falan zannetmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beklemedik bir anda gelen bu Allah rızası için yardım talebi zaten kıt kanaat geçinen şoförü şaşırtmıştı ![]() ![]() Cebinde bir miktar parası vardı var olmasına ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne zaman değiştireceksin bu lastikleri? Birazcık geç kalsan aklıma kötü şeyler geliyor ![]() ![]() O an için nefsi ve şeytani birlik olup vesvese vermeye başladılar: - Sen zaten zor geçinen kimsenin ![]() ![]() ![]() Fakat imanı ve vicdanı da sesleniyorlardı: - Para dediğin şey böyle gün için lazım olur ![]() ![]() ![]() Nihayet nefsini ve şeytanını yenmiş, cebindeki parayı tümüyle uzatarak: - Al bacım, sen namusunla yaşa ![]() ![]() - Sen benim ihtiyacımı karşıladın, Allah da senin ihtiyacını karşılasın ![]() ![]() ![]() ![]() - Hâlâ değiştirmemişsin arabanın lastiklerini?Adam, hiçbir şey hissettirmeden:- Bir lastikçiyle anlaştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu geçiştirme işi birkaç gün devam ettiği için bir akşam yine eve gelirken iyice sıkılmış, bu defa ne diyeceğimdiye düşünürken hiç beklenmedik bir durumla karşılaşmıştı ![]() Hanım bu defa kendisine adres yazılı bir kağıt uzatmış, sonra da şöyle demişti: - Bugün lastikçi geldi, şu adresi verdi ![]() ![]() ![]() Belli etmemişse de bunun izahını yapamamıştı ![]() ![]() ![]() İlk işi kâğıttaki adrese gitmek oldu ![]() ![]() ![]() - Sen o musun, deyip boynuna sarıldı, başladı hıçkıra hıçkıra ağlamaya ![]() - Tam üç gündür Resülullah Aleyhisselam rüyama giriyor ve bana, "şu adresteki şoförün lastiklerini değiştir,ücret olarak da benim şefaatime nail ol" buyuruyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bunu Okuyupta Ağlamamak Elde Mi? |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Bunu Okuyupta Ağlamamak Elde Mi?Bu güzel ve bi okadarda anlamlı Paylaşım için Allah razı olsun ![]() Okurken tüylerim ürperdi ne güzeldir nefsi yene bilmek, ne güzeldir ihtiyaç sahibine yardım edebimek ![]() ![]() ![]() Rabbim kalbi mühürlenmiş kullarından eylemesin bizleri ![]() Resülullah efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) Şefaatine nail eyler inşallah hepimizi ![]()
![]() |
Cevap : Bunu Okuyupta Ağlamamak Elde Mi? |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevap : Bunu Okuyupta Ağlamamak Elde Mi?amin inş ![]() cümlemizden razı olsun inş ![]() |
![]() |
![]() |
|