Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belli, haziranda, oldu, sınav, takvimi, öss

Sınav Takvimi Belli Oldu ÖSS 14 Haziran'da

Eski 12-01-2008   #1
Şengül Şirin

Sınav Takvimi Belli Oldu ÖSS 14 Haziran'da

Sınav takvimi belli oldu ÖSS 14 Haziran'daİlköğretim ve lise öğrencileri için büyük önem taşıyan merkezî sınavların tarihleri belli oldu Buna göre her yıl 1,5 milyon civarında öğrencinin girdiği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) 14 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilecek

Yabancı Dil Sınavı'nın ise 21 Haziran'da yapılması bekleniyor Milli Eğitim Bakanlığı da geçen yıl 6 ve 7 sınıfların Seviye Belirleme Sınavlarını (SBS) haziran sonunda yaparken, bu yıl erkene aldı Bakan Hüseyin Çelik'in onaylamasının ardından yürürlüğe giren sınav takvimine göre, 8, 7 ve 6 sınıfların SBS'leri sırasıyla 6, 7 ve 13 Haziran'da yapılacak Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) kaldırılması ile bu yıl ilk kez yapılan SBS'ler, önümüzdeki yıl tam anlamıyla uygulanmış olacak Bu yıl SBS'ye giren 7 sınıflar, gelecek yıl girecekleri ikinci SBS ile fen, Anadolu ve sosyal bilimler gibi liselere yerleştirilecek 2010'da ise öğrenciler 6, 7 ve 8 sınıflarda girdikleri SBS'ler, diploma notları ve davranış puanları ile liselere girebilecek 6, 7 ve 8 sınıflar için ayrıca Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPY) yapılmayacak Bunun yerine söz konusu sınıflarda yapılan SBS'ler parasız yatılılık ve bursluluk için de değerlendirilecek Bununla birlikte ilköğretim 5 sınıflar ile lise 9, 10 ve 11 sınıfların Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 3 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilecek SBS ve DPY sınavlarına başvuru tarihleri ise daha sonra açıklanacak
Özel okulların da SBS ile öğrenci alması taraftarı olan bakanlığın sınav takviminde 'özel okullar sınavı' yer almadı Bakan Çelik, sadece yabancı özel okullar için sınav yapılmasına izin verirken, diğer özel okullar için ayrı bir sınava sıcak bakmıyor Girişimlerini sürdüren özel okullar ise mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecek yabancı özel okullar sınavına dahil olmak istiyor
Öte yandan 8 Eylül 2008'de başlayan 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009'da sona erecek Öğrenciler ve öğretmenler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak İkinci dönem ise 9 Şubat 2009'da başlayacak 2008-2009 öğretim yılının son ders zili ise 12 Haziran 2009'da çalacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com