![]() |
24 Kasım Öğretmenler Günü |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 24 Kasım Öğretmenler Günü24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İnsan, dünyaya geldiğinde, daha bebek iken gözlerini açar açmaz çevresindekilerini hissetmeye çalışır![]() ![]() ![]() ![]() İnsanın yaşamdaki ilk yardımcıları anne, baba, abla, ağabey, nine ve dedesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir ![]() Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir ![]() ![]() ![]() Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz ![]() ![]() Öğretmenler Gününün Kısa Tarihçesi Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır ![]() 8 ![]() ![]() Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır ![]() ![]() Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır ![]() 24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın ![]() ![]() ![]() ![]() Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : 24 Kasım Öğretmenler Günü |
![]() |
![]() |
#2 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : 24 Kasım Öğretmenler GünüGüzel bir yazı, Yarın ki kutlama programının konuşması olacak ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : 24 Kasım Öğretmenler Günü |
![]() |
![]() |
#3 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : 24 Kasım Öğretmenler GünüTüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum şengül hanım hatırlattığınız iiçin teşekkürler
|