![]() |
Çantacı Necmi Abi Kimdir?( Necmi İlgen ) |
![]() |
![]() |
#1 |
evrem88
|
![]() Çantacı Necmi Abi Kimdir?( Necmi İlgen )Beyaz eşya pazarlamacısı kamyondan iner ![]() ![]() Dükkanda dini bir konuda sohbet yapılmaktadır ![]() -Merhaba, ben ateistim, sizinle dini konularda tartışabiliriz, dedi ![]() Dükkanda bulunanlardan biri olan Necmi Abi -Hoş geldin Ateist kardeş, -Hoş bulduk -Buyur gel oturalım, sohbet edelim ![]() Ateist oturur ![]() -İsminiz nedir ateist kardeş? -Yıldırım -Merhaba Yıldırım memnun oldum benim adım da Necmi ![]() -Sağol ![]() -Sen akıllı, zeki birine benziyorsun, dedi Necmi Abi ![]() - Nerden bildin? Diye sordu Yıldırım ![]() -Pazarlama müdürüsünüz, aptal adamı müdür yapmazlar ![]() ![]() -Teşekkür ederim ![]() -O yüzden sen ateist olamazsın ![]() ![]() ![]() Yıldırım sessiz beklemede ![]() ![]() -Yıldırımcığım madem sohbet edicez, sevdim seni ![]() -Ben de sizi sevdim, severim konuşkan insanları, dedi Yıldırım ![]() Necmi abi gözlüğü göstererek: -Buna ne dersiniz Yıldırımcığım? -Gözlük deriz, dedi ![]() -Biz de gözlük deriz ![]() Cebinden kalem çıkartıp: -Buna ne dersiniz? -Kalem deriz, dedi ![]() -Biz de kalem deriz, dedi Necmi abi ![]() Bu arada dükkan sahibi bir tepsi şeftali ortaya koyar sohbet esnasında afiyetle yensin diye ![]() Necmi abi bir şeftaliyi eline alarak: -Peki buna ne dersiniz Yıldırımcığım? dedi -Şeftali deriz, dedi ![]() -Bak işte biz de şeftali diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi biz bu şeftaliyi nerden aldık Yıldırımcığım? -Manavdan, dedi ![]() -Hayır öyle değil ![]() -Ağaçtan dedi ![]() -Peki bu ağacın aslı nedir? -Nasıl yani? diye sordu Yıldırım ![]() -Yani bu ağaç aslında bir odun değil mi? -Evet doğru, biz ağaç diyoruz ama aslı odun ![]() -Peki bu odun şeftali yapmayı öğrenmek için okula gitti mi? Kursa gitti mi? -Gitmez tabi ki, dedi ![]() -Aklı var mıdır bu odunun? Düşünüp desin ki : Ya ben bu insanlara şeftali yapayım de afiyetle yesinler ![]() Yıldırım düşündü: -Aklı yok, dedi ![]() ![]() -Yani Yıldırımcığım, bu odun öyle bir şey üretiyor ki tadı, rengi, kokusu hoşumuza gidiyor, içindeki vitamin vücudumuzu besliyor ![]() Yıldırım dondu kaldı ![]() -Sen, dedi ![]() ![]() Necmi abi gülümseyerek: -Ben derya değilim , derya bizim okuduğumuz Kuran Tefsiri kitaplarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Necmi abi devam ederek: -Mesela dedi ineğin süt vermesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yapamazlar dedi ![]() -Peki profesörün yapamadığı balı, bir sinek nasıl yapabiliyor? Kuran’da Nahl suresi var ![]() ![]() ![]() ![]() Yıldırım iyice şaşkın vaziyette bakıyor ![]() -Mesela 5 kişilik bir taksi, saat kulesinin etrafında kendi kendine döner mi? -Tabi ki dönmez, dedi Yıldırım ![]() -Peki 5 kişilik taksi kendi kendine dönmezken 7 milyarlık dünya kendi kendine nasıl dönüyor? Demek ki onu bir döndüren var ![]() Yıldırım gülümseyerek –Hayır, dedi -İşte maalesef modern bilim baklavayı görüyor ama baklavacıyı görmek istemiyor ![]() -Yahu siz nereye takılıyorsunuz? Hocanız kim? dedi Yıldırım -Sevgili kardeşim benim Hocam Bediüzzaman’dır, ben onun yazdığı eserleri okurum dedi Necmi abi ![]() -Yapma ya o mu hocanız? Necmi abi : -Sen bize takıl neşelenirsin , dedi -Belli ya çok neşeli bir insansın, bir odundan neler çıkardın, dedi Yıldırım ![]() -O bu bişey mi Yıldırımcığım biz de daha ne odunlar var ![]() Gülüşerek vedalaşıp ayrıldılar ![]() İŞTE BÖYLE BİR ABİMİZDİR KENDİLERİ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|