Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baykal, çarşafa, karşı, türbana

Baykal çarşafa değil, türbana karşı!

Eski 11-18-2008   #1
fatmanur

Baykal çarşafa değil, türbana karşı!

Üniversitelerde başörtüsü serbestliği getirecek Anayasa değişikliğine bile tahammül edemeyen CHP'nin yaklaşan seçimler öncesi, başörtülü ve çarşaflı bayanlara parti rozeti takması siyasi çevrelerce samimi olmadığı gerekçesiyle ilginç karşılandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, daha önce AK Parti'ye oy verdiği iddia edilen kişilerin de bulunduğu 15 bin kişinin partisine katılım törenine katıldı Törene, çok sayıda başörtülü ve çarşaflı kadının katılması dikkat çekti Kendisini karşılayıp çiçek veren başörtülü kadına rozetini Baykal taktı Baykal, "Birlikte yola çıkıyoruz Başörtülüsü, türbanlısı, başı açığı, Erzurumlusu, Erzincanlısı, kadını, erkeği ile birlikte yola çıkıyoruz" dedi

Sultançiftliği Hamza Yerlikaya Kapalı Spor Merkezi'nde düzenlenen törenle çok sayıda vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti Törene; partinin Genel Başkanı Baykal, partili milletvekilleri, belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı Törene gelişinde coşkuyla karşılanan Deniz Baykal'a başörtülü 2 kadın çiçek takdim etti

Salonda bulunan ve çoğunluğunu Erzincan ile Erzurumluların bulunduğu vatandaşlar tören öncesinde Erzurum yöresine ait halk oyunlarıyla eğlendi

İstanbul'un yeni ilçesi Sultangazi'nin CHP'li belediye başkan adayı Ercan Karabayır, törenin açılış konuşmasını yaptı Karabayır, toplumun hiçbir kesimini dışlamayacaklarını belirterek, "Biz vurucu gücüz Çünkü öncelikle biz İstanbul'uz Eğitim, sağlık ve sosyal yaşam istiyoruz Sultangazi'yi her alanda Türkiye'nin en iyi ilçesi haline getireceğiz" vaatlerinde bulundu

"Başkaban Baykal" tezahüratlarıyla kürsüye çıkan Baykal ise, "Kimse seni inancından, mezhebinden, etnik kökeninden, memleketinden dolayı kınamasın Hepimiz eşitiz Hepimiz kardeşiz Hiçbir dışlama yok Bizi birbirimize düşürmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz Siyaseti inanç, mezhep, memleket ayrımıyla yapmayacağız Bakın aramızda türbanlısı var, Kürtler, göçmenler var Hepimiz kardeşiz, birbirimizi seviyoruz Birbirimize ihtiyacımız var" dedi

Törene katılanların sadece partiye katılım törenine katılmadığını belirten Baykal, "Türkiye siyasetinde bir tuzağı bozuyorsunuz Birileri çıkıp 'din iman' diyecek 'Aman o partiye oy vermeyin, bize verin' diyecek 'Ben giderim Almanya'da vatandaşın fitresine, zekatına el koyarım' diyecek Din-iman diyeceksin, her yolsuzluğu yapacaksın Sonra oy isteyeceksin Yok öyle yağma! Nesi varmış Cumhuriyet Halk Partisi'nin? Nesi varmış Deniz Baykal'ın? Neden ona oy vermeyecekmişsiniz? 'Türkiye'nin bütün evlatları benim evladım' diyorlar; ama çocuk deyince onların aklına sadece kendi çocukları geliyor Benim aklıma ise 70 milyonun çocuğu, hatta hiç görmediğim çocuklar geliyor Bu oyunu bozuyorsunuz" dedi

Bugüne kadar hiç bir araya gelmemiş insanlar olarak elele verdiklerini belirten Baykal, "Birlikte yola çıkıyoruz Başörtülüsü, türbanlısı, başı açığı, Erzurumlusu, Erzincanlısı, kadını, erkeği ile birlikte yola çıkıyoruz" şeklinde konuştu

Türkiye'nin 6,5 yıldır bir iktidar ile yönetildiğini belirten Baykal, iktidar partisinin çok müsait bir zamanda görev aldığını belirtti

Baykal, "Şimdi İMF ile yeni bir anlaşma yapılmaya çalışılıyor 6,5 yıldır bu ülkeyi kim yönetti? Geçim düzeldi, işsizlik azaldı, gelir arttı ve esnafın durumu düzeldi diyebilirmiyiz? Esnaf kepenk kapatıyor kepenk Bugüne kadar Türkiye'ye gelmiş bütün iktidarların toplam iç borcu 220 milyar dolar iken sadece bunların neden olduğu borç 280 milyar dolardır Üreticiyi teşvik ettiklerini söylüyorlar Tamam, bunu yapsınlar Ancak bütün Avrupa devletleri üretici kadar tüketimi de destekliyorlar Esnafın, emeklinin, işçinin, vatandaşın alım gücünü artırmak lazım Yoksa sadece zam yaparak kriz önlenmez Zam yaparak sadece vatandaşın parasını cebinden almış olursun Savunacak halleri yok" dedi

Baykal'ın, "Ülkenin genel gidişatından memnun musunuz?" sorusuna salonda bulunanlar "Hayır" şeklinde bağırarak cevap verdi

Baykal, konuşmasının ardından, partiye katılan 20 kişiye, diğer katılımları temsilen parti rozeti taktı Baykal, ilk rozeti kendisine karşılayarak çiçek veren başörtülü kadına taktı Rozet takılanlar arasında çok sayıda başörtülü ve çarşaflı kadının olduğu görüldü Baykal, başörtülü kadınların rozetlerini örtülerinin üzerine taktı

Tören sonrasında isimlerini vermek istemeyen 3 çarşaflı kadın, önce kayınbiraderlerinin partiye katıldığını; sonra da kendi istekleriyle partiye katıldıklarını söyledi

Baykal'a çiçek veren ve ilk rozetin takıldığı başörtülü kadın ise, "Neden Cumhuriyet Halk Partisi? şeklindeki soruya, "Değişim, yenilik" cevabını verdi Tören, rozetlerin takılmasından sonra sona erdi

Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Baykal çarşafa değil, türbana karşı!

Eski 11-18-2008   #2
merve16

çok haklısın kardeşim seni destekliyorum sonuna kadar

Eski 11-18-2008   #3
haticee

:) sadece gülüyorum seçim yaklastı ya bazılarının etekleri tutuştubırakın türbanı çarşaflı kadınlarla foto çektiriyodicek bişy bulamıyorum yaaaaha bide bu baykal hiç başörtüsünü siyasetleştirmiyo hele dini hiç alet ertmiyo dimi:))))
mevlanamızın güzel bi sözü var ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi oltabi kim anlar bilemiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com