Secde Kanserden Koruyor |
11-06-2008 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Secde Kanserden KoruyorSecde kanserden koruyor Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Ulusal Işın Teknolojisi Merkezi'nde yapılan bir bilimsel araştırma, secde etmenin insanı kanserden koruduğunu ortaya çıkardı Araştırmayla ayrıca secdenin hamile kadınlar için de oldukça yararlı olduğunu ve ceninin şekil bozukluğuna uğramasını engellediğini, bunun yanında yine birçok bedensel ve psikolojik hastalıklara iyi geldiği tespit edildi IşınTeknolojisi Merkezi Bölümü Başkanı Biyoloji profesörü Muhammed Ziyaeddin Hamid, bu çağda insanların her yönden elektromanyetik dalgalara maruz kaldığını ve bu nedenle daha fazla ışın aldığınıbelirterek, vücutta biriken bu yükün mutlaka dışarı atılmasıgerektiğini bildirdi Araştırma sonucu vücutta biriken elektromanyetik yükün ALLAH'a secde ile dışarı boşaltıldığının belirlendiğini dile getiren Mısırlı bilim adamı, bilimsel araştırmaların insan boyunun küçüldükçe elektromanyetik dalgalara uğrama oranının daha da azaldığını gösterdiğini söyledi Yedi organin yerle teması enerjiyi boşaltıyor İnsanın secde halindeyken elektromanyetik dalgalara daha az maruz kaldığını ve alnın yere değmesiyle vücuttaki elektromanyetik yükün dışarıya boşaltıldığını tespit ettiğini kaydeden Profesör Ziyaeddin, secde halinde olan bir insanın yedi organının yerle temas etmesinin boşaltımı hızlandırdığını ve bunun yorgunluk ve bazı hastalıklara iyi geldiğini ifade etti Araştırmaların elektrik yükünün vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için secde anında kıbleye dönmek gerektiğini gösterdiğini bildiren Profesör Ziyaeddin, Kabe'nin yeryüzünün merkezi olduğunu ve yeryüzünün merkezine yönelmenin vücuttaki elektrik yükünü dışarı atmak için en uygun pozisyon olduğunu söyledi Beş vakit farz namazın vücuttaki elektrik yükünün dışarı atılması için yeterli olduğunu belirten Mısırlı bilim adamı, uyku esnasında vücutta oluşan unsurların sabah namazıyla dışarı atıldığını ve insanın güne sağlıklı ve canlı bir şekilde başladığını kaydetti Öğle, ikindi ve akşam namazlarının günün yorgunluğunu ve stresini azalttığını ve insana psikolojik bir rahatlama sağladığını söyleyen Profesör Ziyaeddin, yatsı namazıyla gün boyu vücutta oluşan yükün geri kalanının dışarı atıldığını ve insanın rahat bir şekilde uykuya dalmasının sağlandığını belirtti
11-07-2008 | #2 |
Kim O
|
Cevap : Secde Kanserden KoruyorHiç inandırıcı gelmiyor bana secdeye eğilmek allaha dua etmek içindir bu gibi sözleri okudum mu insanların aklında sorun olduğunu düşünüyorum kanserle ne alaka değilmi yani neyse konu için sağol |
Cevap : Secde Kanserden Koruyor |
11-07-2008 | #3 | |
|
Cevap : Secde Kanserden KoruyorAlıntı:
açık konuşmak gerekirse banada sizin yorumunuzu okuduğumda aklınızda sorun olduğu geldi secde etmek sadece dua etmek bişeyler istemek için değildir allah rızası içindir allah istedimi herşey olur yeterki allahdan istemeyi bilin! ayrıca konu için teşekkürler çok güzel bir paylaşım olmuş devamını bekleriz |
|
11-10-2008 | #4 |
Kim O
|
Cevap : Secde Kanserden KoruyorBenim aklım yerinde ama sizin aklınızdan şüphe etmeye başladım belkide yok sen ara sıra secdeye eğilirken kanserden koruduğunu düşün belki faydasını görürsün başka yararı varmıymış sudenaz söylede bizde bilelim başka hangi hastaları iyileştiriyor |
11-10-2008 | #5 |
|
Cevap : Secde Kanserden Koruyorsizin gibi kalbi mühürlü hastaları iyileştiriyor sanırım bu yeterli bir cevap muhattap olmaya bile değmez dini anlamda allah bilir ama görüntü olarak boş bir insansız |
11-11-2008 | #6 |
Kim O
|
Cevap : Secde Kanserden Koruyorkalbi kötü olan ben değil sizsiniz ben sizi muhattapa almıyorum asıl boş olduğuma siz mi karar veriyorsunuz saygıyla kalın diyorum sadece size |
11-11-2008 | #7 |
|
Cevap : Secde Kanserden Koruyorçok güsel bir paylaşımçokçokk teşekkürlerrrrrrrrrrrr |
11-11-2008 | #8 |
Kim O
|
Cevap : Secde Kanserden KoruyorNamazı yalnız bir beden eğitimi gibi gören bazı yanlış anlayışlara cevap olarak,şunları söyleye biliriz: Beş vakit namazda 40 rek’at ve 80 secde varHer gün kaç jimnastikçi bu kadar hareket yapar? Namaz yavaş yavaş kılınırKalp yorulmaz Namaz günde beş ayrı vakitte kılınırKaç jimnastikçi günde beş defa ayrı ayrı zamanlarda beden eğitimi hareketi yapar?Yolculuk yaparken bile namaz terk edilmez Namaz ömrünün sonuna kadar farzdırÖmrünün sonuna kadar kaç jimnastikçi beden eğitimi hareketlerini sürdürür? Namaz kılmak için abdest almak şarttırBazı durumlarda boy abdesti gerekirHalbuki,jimnastik yapmak için böyle bir mecburiyet yoktur Sabah namazı 4 rek’at,öğle 10,ikindi 8,akşam 5,yatsı 13rek’atHepsi kırk rek’atHer rek’atta 2 defe secdeye giden mü’min günde 80 defa yatar kalkarHiçbir jimnastikçi günde seksen defa muntazam bu hareketi yapamazBu jimnastikçiler o da yalnız sabahları olmak şartıyla günde yirmi veya otuz defa hareket ederlerYaptıkları hareketler hızlı olduğundan çoğu kez kalblerini yorarlar,hareketinden sonra yorgun düşerlerBütün gün de hareket etmediklerinden vücutlarında kalori toplanmasının,yağlanmanın önüne geçemezlerNamazda ise hareketler yavaştırBu hareketler Kalbi yormaz,günün değişik saatlerinde olduğu için insanı devamlı dinç tutarYağlanmaya ve kalori depolanmasına mâni olur Kaynak/ Kaynak: Ahmed Kalkan - Kavram Tefsiri (Secde Kavramı) Yazılanların hepsi güzel, Allah-u Tealanın namaz kılan kullarına bir lütfudur Hiç kimse sağlık açısından faydası olduğundan namaz kılmıyor onu sadece yüce rabbimizin emri olduğundan ona yakınlaşmak için kılınıyor |
11-11-2008 | #9 |
|
Cevap : Secde Kanserden Koruyorne olyorrrrrrr yaa |
11-11-2008 | #10 | |
merve16
|
Cevap : Secde Kanserden KoruyorAlıntı:
bence siz sudenazı anlamamışsınız sudenaz beden eğitimi için kılındığını savunmamış zaten ama Allah teala nın hikmeti sayesinde bütün ibadetlerin hem sağlığımız açısından hem de manevi açıdan büyük yararı olduğunu söylüyor konu için teşekkürler
11-11-2008 | #11 |
Kim O
|
Cevap : Secde Kanserden KoruyorMerve tamam yorumuna birşey demiyorum ama ilk yorumuna bak benim aklımda sorun olduğunu söylüyor ben o konu için yorum yaptım tartışmayı başlatan kendisidir ben o yazıyı yazanlara söyledim internette her insan doğruyu yazmıyor konuyu araştırıp öyle yorum yapsın |
11-11-2008 | #12 |
merve16
|
Cevap : Secde Kanserden Koruyorya tamam büyütmeyin o zaman sen öyle düşünüyorsundur kapatın artık inşaallah sen de ilerde anlarsın ne olduğunu |
11-11-2008 | #13 |
selin789
|
Cevap : Secde Kanserden Koruyorpaylaşım için teşkür
11-11-2008 | #14 |
|
Cevap : Secde Kanserden Koruyorsiz yorumları tartışma olarak algılıyorsanız o sizin sorununuz yorumlarınız hiçbirinde tutatrlılık yok konuyu saptırmakdan başka yaptığınız bişeyde yok ayrıca uzatmaya gerek yok günün birinde size inandırıcı gelmeyen şeyleri muhakkaki karşınıza ALLAH çıkarcakdır bunuda unutmayın konuyu bu tür yorumlarla meşgul ettiğim için kendi adıma özür dilerim senden sevgili gökkuşağı ama insan bazı konularda kendini sorumlu hissediyor buda insanlığın gereği olsa gerek |
|