![]() |
Karadenizde Kadın Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Karadenizde Kadın OlmakYaylalardan acı ve parlak yeşil, kara-gri ve dalgalarla köpük köpük denize akıyor ![]() ![]() Her işin zorlukları vardır mutlaka ama karadenizde kadın olmak kadar zor bir durum yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü bizden gelir herhalde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() atma turki atarum yureguni yakarum eski çaruklarumi boğazuna takarum, dağlarun arasuna görüniyi araklı bu sene çay işine meraklıyım çay toplarım ac kaldı kiyina mezar kaldi sabret sevduğum sabret kavuşucaz az kaldi gibi değişik şekilerde atma türküyle eğlenirlermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bölgemizde en büyük sorumlulukları kadınlar üstlenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En büyük zorlukları ailenin hem erkeği hem kadını olmaktır ![]() “at üçü ver beşi”, “benden delikanlıya çay ver”, “Galatasaray -Fener maçı”, “Rize Trabzon’u nasıl yendi” maç muhabbetleri, tavla okey, kahve sporlarının yanısıra, açılan sınır kapısının da bol sohbetleri yer alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Karadenizde Kadın Olmak |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Karadenizde Kadın Olmakpaylaşım için teşekkürler:) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Karadenizde Kadın OlmakKaradeniz erkeği genelde il dışında çalıştığı için bu işler ne yazık ki,bayanlara kalıyor,hep söyler dururlar Karadeniz erkeği kahvede oyun oynarken kadınları çalışıyor diye,şahsen ben,her yaz mutlaka bir aylığına çaya yardıma giderim ve hiçte eşi çalışırken oturan bir erkeğe denk gelmedim,olanlarında genele yakını hastadır,ayrıca Karadeniz kadını gerçekten çalışkan oluyor,oturmayı sevmiyor,onlar için tarla ve ekin ile uğraşmak ayrı bir zevk,birde en çok hoşuma giden yanları yolda sizi görüpte tanımadıkları zaman ''sen kimun uşasun'' demeleri yokmu bayılıyorum,hiç tanımasalar bile Karadeniz halkı yabancıya asla yabancı olduklarını hissettirmiyor,hepsinin başımın üzerinde yeri vardır,konu içinde teşekkürler Gökkuşağı ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Karadenizde Kadın Olmakİlk resmi görünce aklıma büyükannem geldi ![]() Rahmetli büyükannemin bana seslenişi, bana söyledikleri :crying: "mekanı cennet olsun" konu için teşekkürler ![]() ![]() ![]()
|