Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nefsim

Ey Nefsim!

Eski 11-08-2008   #1
meLankoLik_asaLet
Varsayılan

Ey Nefsim!



Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun, tamamen ona bağlandın, ondan hiç ayrılmak istemiyorsun Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun
Allah-u Zülcelal' in sevabından ve azabından, kıyametin ve hesap gününün dehşetinden habersiz, sevdiklerinden seni ayıracak olan ölüme inanmaz bir tutum içine giriyorsun
Düşün bir kez, her gün evinden çarşıya gitmek için otobüse binmek için beklediğin durağa: "Ben nasıl olsa bu durakta duruyorum buraya ev yapayım, burayı süsleyeyim, burayı kendime mekan edineyim" dermisin? Yada bir nehri karşıdan karşıya bağlayan bir köprüden geçerken o köprünün ortasında: "Nasıl olsa bu köprüden geçeceğim" diyerek o köprünün ortasına biraz sonra terk edeceğin halde ev yapar, orayı mekan edinir misin?
Peki bunları yapmak sana akılsızlık gibi geliyorsa, ruhlar alemi ile ahiret arasında bir köprü olan ve biraz sonra ölüm denen aracın seni gelip alacağı durak olan dünyaya neden bu kadar önem veriyor ve bağlanıyorsun? Bu senin yaptığında akılsızlık olmuyor mu?
"Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir Elbette Allah' tan korkanlar için ahiret yurdu daha hayırlıdır” (En'am; 32) ayet-i kerimesini düşünmüyor musun?

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.