Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etmek, ibadet, istemez, müslüman

Müslüman Neden İbadet Etmek İstemez?

Eski 11-02-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Müslüman Neden İbadet Etmek İstemez?

Gecenin sonunda olmazsa sabahBil ki ufukları tutmuştur günah"
İbadet, insanı terk etmez Haramlar, insanla ibadetin arasına girer, keser yolu Ve insan ibadeti göremez olur O insan ibadete ulaşamaz İstese de ulaşamaz
Her haram havada dolaşan toz lekeleri gibidir Nasıl ki lekeler lambanın camına yapışır da o ışık dışarı sızamazsa, kalp fanusu da böyledir Haramlar kalp fanusunu karartır, insan ibadet etmek istemez Çünkü kalpteki iman dışarı tesir edemez, dışarıdaki ilim de kalbe ulaşmaz İşte insanla ibadetin uzak kalmasının sebebi budur
Haramlarla ibadetin yan yana yürüdüğü görülmemiştir
Hem haram işleyen hem ibadet eden insan İslam'ın hukukuna tecavüz ediyor demektir Hem haram işleyip hem ibadet edenleri görenler; "İşte Müslümanlar böyle!" demektedirler Allah, böyle kullarına hesap soracaktır: "Sen öyle hareket ettin ki, Müslümanlığı lekeledin!"
İslamiyet'e böyle lekelerin gelmemesi için haram işleyen Müslümanlardan Allah, ibadeti uzaklaştırır
Allah muhafaza, zaten haramlarda ısrar etmek, Müslüman'ı Allah'tan tamamen ayırabilir
Her günah vücut şehrine giren bir casus gibidir Kendini günahlardan koruyanın ibadet etmesi kolaylaşır
Ben televizyon seyretmekte çok sakıncalar görüyorum Adam filmleri izlerken, şarkıcılarla şarkı söylerken o kadar lezzet alıyor ki, namazdan lezzet alamaz oluyor
"Elli tane şarkı biliyorum ezbere!" diyor Bu adam hangi ibadeti yapmak ister ki? Hafıza bandını doldurmuş Zevki başka şeylerde bulmuş Canı ibadet istemiyor haliyle Namazdan zevk alabilir mi bu insan?
Treni kaçırmış!
Şarkıları, türküleri unutacak, hafızasını temizleyecek, onların yerine zikrullahı yerleştirecek Yoksa canı ibadet etmek istemez tabii Benim böyle arkadaşlarım vardı hakikaten Adam haramlardan uzak durmaya çalışıyor; fakat derse gelmiyor! Alimlere yaklaşmıyor!
Dikkat etmek lazım ki, bir tane öğretmen yetiştirmek için ilkokul, ortaokul, lise, üniversite okunacak Neymiş? Bir tane öğretmen yetişecekmiş
Ben dindarım diyen! Beş vakit namazını kılan!
Ne kadar tahsil yaptın dinin üzerine? Kimleri örnek aldın? Kimlere bağlandın? Sünnet-i seniyyeyi ne kadar taşıdın hayatına?
Allah'ın dinini, kitabını, peygamberini öğrendik Hâlâ bir çocuk gibi ne sevk edilmek istiyorsun? İraden var, kullan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com