![]() |
Şevval Sam(Karadeniz) |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Şevval Sam(Karadeniz)Giresun kayıkları Oy giresun kayıkları Hep geliyor açıktan Sevdim de alamadım Ölüyom efkarımdan Ağam haydi yar haydi Gunduran taştan gaydi Elin nişanlısına da Nasıl diyeyim haydi Oy Giresun’un evleri Şima ile gaynama Benim ile oynadın Başkasıyla oynama Çayelinden öteye Çayelinden öteye gidelim yali yali Sırtındaki sepetin ben olayım hamali Sepetimin ipleri keseyi omuzuni Aç beyaz peştamali bir göreyim yuzuni Meşure dedikleri kız sen misun Alemun dilindesün o kadar güzel misün Eydum finduk dalini Gel teşure teşure Adını bilmeyirum Adın olsun menşure Fındık toplamak için eğdim fındık dalini Ben acırım acırım meşurenin halini Bize gölge edeyi fındığın yapraklari Kız sana haram olsun Çayeli topraklari
![]() |
![]() |
Cevap : Şevval Sam(Karadeniz) |
![]() |
![]() |
#2 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Şevval Sam(Karadeniz)Ahmedum Çikamadum Çolvaroşun Duzina Düğün Olur Gelinine Kızına Gelin Edup Bakamadum Yuzina Senden Sonra Gelin Görmem Ahmedum Oy Ana Oy Ben Ne Edeyim Bu Derd ile Nerelere Gideyim Bulbul Öter ilga Eder Dalini Ordek Yuzer Dalga Eder Gölini Gittun Mesken Ettin Kerum Elini Bundan Sonra Daha Koymam Ahmedum Yaz Gelende Yaylalarun Yeşili Kış Gelende Misirlarun Seçili Bizum Köyün Kız Gelini Puşili Bundan Sonra Puşi Takmam Ahmedum Nokta Ana Etsun Bir Tava Helva Toplanıp Yesinler Emine Heva Ağlama Validem Yüreğün Sava Bir Tükenmez Derde Düştüm Ahmedum Oy benim sevduceğum Oy benim sevduceğum Olur mu böyle keder Of Sürmene yaylası On beş doktora bedel Trabzon’nun feneri oy İki defa döneyi Geldi Ordi vapuri İstanbul’a gideyi Arakli’den Yomra’dan Gel gidelum Pazar’a Ben Pazar’da duramam Beni Rize’de ara İstanbullarda ara Trabzon boyük şeher Doyamadum tadına Uzaktan sevmek olmaz Gel yakına yakına
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Şevval Sam(Karadeniz)Dertliyim kederliyim Dertliyim kederliyim Her ne desan kanarum Gülmedum bu dünyada Hem ağlar hem yanarum Derenin kiyileri Ata vurdum yulari Gene mi aldi seni Sevdaluk uykulari Gökteki yıldızlari Sayalum elli elli Bu dünyadan fayda yok Oteki de şupheli Ben seni sevdigimi Ben seni sevdigimi dünyalara bildildim Endurdun kaşlaruni babanimi öldürdüm İn dereye dereye de al dereden taşları Geçti bizden sevdalık al cebimden saçları Kız evinin önünede sereceğim kilimi Oldi hayli zamanda görmedim sevdiğimi Yaz geldi baahr geldi oy actı yeşil yapraklar Ben sana doyamadum doysun kara topraklar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Şevval Sam(Karadeniz)POTPORİ Ağasar derleri Aksa yukari aksa Seni vermem ellere Tonya üstüme kalksa Ağasar dereleri Bulanık akayisun Gözlerumun içine Sevdali bakayisun Atmacayi vurdular Bir avuç dari için Gel edelum sevdaluk Babnın cani için Gadirga yok diyular Nereye gidiyular Benim ufak gülümü Kimlere veriyular Burası derin orman Görünmeyelim aman Senin gibi güzelin Canım yoluna kurban Haydi gidelim size Ssin yolları çise Ne dedim de darıldın Niye gelmiyon bize Gökte yıldız ay misun Kemençeme yay misun Alsam seni elime Baksam çalayi misun Kemençeme tel misun Sen benum neyim misun Çok bakayisun bana Beni yiyecek misun Derule de derule Derule de derule Oy kemençeci dayı Soktun gozüme yayı Kör ettun gözlerumi Göremeyrum dünyayı Çıkma sevduğum çıkma Portakal ağavcina Düşüpte ölecesun Dayanamam acına Kiraz çiçek açayi Aykiri da ustune Alır seni kaçarum Kollarumun üstüne Çık kaçalum dağlara Dağlar olsun evimiz Her gomardan bir yaprak Olsun kiremidimiz Tabancamun sapuni Gülle donatacağum Alacağum başka yar Seveceğum başka yar Seni çatlatacağum Tabancam doli mermi Seven böyle eder mi İnsan sevduğu yari Adam sevduğu yari Birakup da gider mi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Şevval Sam(Karadeniz)Ander sevdaluk Ha bu akan dereler Denizlere dolacak Söylesena güzelum Sonumuz ne olacak Ah duman kara duman Sardi dört yanımizi Ander kalsun sevdaluk Alacak canımızi Dere akar taş ile Gözüm doldi yaş ile Nerelera gideyim Ha bu garip baş ile Gurbete mi gideyim Bu sevdali baş ile Oy gidi Karadeniz Sardi dört yanımızi Ha bu ander sevdaluk Alacak canımızi Bu dünya bir pencere Dereler akar gider Taşlari yıkar gider Bu dünya bir pencere Her gelen bakar gider Dere akar bulanuk Köpüğünden alaluk Ha bu ışıklı dünya Oldu bize karanluk Enelum değırmene Öğütelum unlari Güneşe çevirelum Bu karanlık günleri
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Şevval Sam(Karadeniz)Sırlarumi söyledum Sırlarumi söyledum Dağlara dumanlara Ben yazarken ağladum Okurken da sen ağla Kalem ile çizmişler Sevduğum kaşini Saklasun sisler benum Gözlrumun yaşini Bu benum sevduğumi İstanbule vermişler Ha bubenim yazumi Yardan ayri yazmişler O vay beni ağlarum O vay beni ağlarum Ağlarum yana yana Derdimi diyeceğum Hiç derdi olmiyana Ah gidi Karadeniz Sularun ne kadardir Senin de benim gibi Yureğun mi yaradir Gemiler yanaşmaz mi Sandallar dolaşmaz mi Sil gözunun yaşini Ayrılan kavuşmaz mi Gelevera deresi Koverdun gittun beni Allahından bulasın Kimse almasun seni Yine bana kalasun Sevdiğum senun aşkın Ciğerlerumi dağlar Hiç mi düşünmedun sen Sevdiğun böyle ağlar Gelevera deresi İki dağın arasi Yüzünden silinmesun Biçağumun yarasi Sevdiğim senun aşkın Ciğerlerimi dağlar Hiç mi düşünmedun sen Sevdiğun böyle ağlar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Şevval Sam(Karadeniz)Geçtiğimiz yaz aylarının büyük bir bölümünde Şevval Hanımın yeni albümünü eskitecek kadar çok dinledim ![]() ![]() ![]() Bu güzel paylaşımınız için çok teşekkürler Sevgili Gökkuşağı ![]() |
![]() |
![]() |
|