Türkçemize Sahip Çıkalım |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Türkçemize Sahip ÇıkalımYıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım ![]() Nasıl bir edâ takınacağımahükûm veremedim âdetâ vecde geldim Buna mukâbil az bir müddet sonrakendime gelir gibi oldum yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı ![]() Üstümü başımı toparladım kendinden emin bir sesle 'akşam-ışerifleriniz hayrolsun' dedim ![]() "Yıl: 1975 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Ne yapacağıma karar veremedimheyecandan ayaklarım titredi Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldumyüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı ![]() Üstüme çeki düzen verdimkendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim ![]() "Yıl: 1985 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım ![]() Nitekim ne yapacağıma hükûmveremedim heyecandan ayaklarım titredi Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı ![]() Üstüme çeki düzen verdim kendinden emin bir sesle 'hayırlıakşamlar' dedim ![]() "Yıl: 1995 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() Fenâ hâlde kal geldi yâni![]() Amabu iş bizi bozar dedim Baktım o da bana bakıyor bu iş tamamdır dedim![]() ![]() Manitayı tavlamak için doğruldum artistik bir sesle 'selâm' dedim ![]() "Yıl: 2006 "Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni ![]() Oğlum bu iş bizi kasardedim fenâ göçeriz dedim enjoy durumları yâni ![]() Ama concon muyum ki benbaktım ki o da bana kesik ![]() Sarıl oğlum dedim bu manita senin![]() 'Hav ar yuyavrum?'" Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör ben çok yâni öyle işte birden ![]() Off ay dont nov âbiyaa ![]() Ama o da bana öyle baktı if so âşık len bu manita![]() 'Hay beybiKonfüçyüs'ün dediği gibi bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsan önce DİL'İNİ ele geçireceksin gerisi kolay diye ve ülkemiz'de de bu söz maalesef gerçeklik kazandı
|
|