Vasiyet |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
VasiyetYoldaşlar nasip olmazsa görmek o günü,
Ölürsem kurtuluştan önce yani, Alıp götürün Anadoluda bir köy mezarlığına gömün beni ![]() Hasan beyin vurdurduğu,Irgat osman yatsın bir yanımda Ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp Kırkı çıkmadan ölen şehit ayşe öbür yanımda ![]() Traktörlerle türküler geçsin altbaşından mezarlığın, Seher aydınlığında taze insan, yanık benzin kokusu, Tarlalar orta malı, kanallarda su, Ne kuraklık, ne candarma korkusu ![]() Biz bu türküleri elbette işitecek değiliz, Toprağın altında yatar upuzun, Çürür kara dallar gibi ölüler, Toprağın altinda sağır, kör, dilsiz ![]() Ama bu türküleri söylemişim ben Daha onlar düzülmeden, Duymuşum yanık benzin kokusunu Traktörlerin resmi bile çizilmeden ![]() Benim sessiz komşularıma gelince, Şehit ayşeyle ırgat osman Çektiler büyük hasreti sağlıklarında Belki de farkında bile olmadan ![]() Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, -Öyle gibi de görünüyor- Anadoluda bİr köy mezarlığına gömün beni Ve de uyarına gelirse, Tepemde bir de çınar olursa Taş maş da istemez hani ![]() ![]() ![]() Nazım hikmet
|
|