Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağlarca’yı, fazıl, hüsnü, kaybettik

Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı Kaybettik

Eski 10-15-2008   #1
KRDNZ

Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı Kaybettik

Şiirin son çınarı devrildi Türk edebiyatının en çok eser veren şairlerinden olan Fazıl Hüsnü Dağlarca, İstanbul’da yaşamını yitirdi Bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden Dağlarca, 94 yaşındaydı

Altunizade’deki Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi Başhekimi Prof Dr Kürşad Tokel, 94 yaşındaki şair Dağlarca’nın, kronik böbrek yetmezliği ve kateter enfeksiyon sebebiyle 28 Eylül 2008 tarihinde bir başka hastaneden hastanelerine getirildiğini belirtti

O tarihten buyana hastanede tedavi altında bulunan Dağlarca’nın enfeksiyonun antibiyotiklere yanıt vermemesi sebebiyle bugün yoğun bakıma alındığını kaydeden Prof Dr Tokel, tüm müdahalelere rağmen durumu giderek kötüleşen Dağlarca’nın saat 1650 itibariyle vefat ettiğini söyledi

26 Ağustos 1914 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Dağlarca, ilk öğrenimini Konya, Kayseri, Adana ve Kozan’da, orta öğrenimini Tarsus ve Adana’daki ortaokullardan sonra girdiği Kuleli Askeri Lisesi’nde tamamladı 1935 yılında piyade subayı olarak doğu ve orta Anadolu’nun, Trakya’nın pek çok yerini dolaşan Dağlarca, ordudaki hizmeti 15 yılı doldurunca ön yüzbaşı rütbesiyle 1950’de askerlikten ayrıldı

1952-1960 yılları arasında iş müfettişi olarak İstanbul’da çalışan Dağlarca, buradan ayrıldıktan sonra İstanbul Aksaray’da kitabevini açtı ve yayımcılığa başladı 4 yıl “Türkçe” isimli aylık dergiyi çıkaran ve ilk yazısı 1927’de Yeni Adana Gazetesi’nde yayımlanan bir hikaye olan Dağlarca, İstanbul Dergisi’nde 1933’te çıkan “Yavaşlayan Ömür” adlı şiiriyle adını duyurmaya başladı

Varlık, Kültür Haftası, Yücel, Aile, İnkılapçı Gençlik, Yeditepe ve Türk Dili dergilerinde şiirleri yayımlanan Dağlarca, 1967’de ABD’deki Milletlerarası Şiir Forumu tarafından “En iyi Türk Şairi” seçildi

Türk şiirinin duayenlerinden Dağlarca, 1970 yılında kitabevini de kapatıp kendisini tümüyle şiire verdi Bu dönemden sonra çoğunlukla çocuk şiirleri yazmaya başlayan Dağlarca, Türk şiirinin en üretken şairlerindendi

60’tan fazla şiir kitabı bulunan Dağlarca, hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde birçok ödüle layık görüldü Bir çok kitabı yabancı dile çevrildi

Toplumculuğunun temelinde insana ve insan hayatına saygı yatan Dağlarca, çok yazan ve üreten bir şair kimliğiyle, bağımsız kalarak hiçbir şairden etkilenmemiş, hiçbir akımın etkisinde kalmayarak şiirlerini yazmıştı

(NTV)

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı Kaybettik

Eski 10-15-2008   #2
kezban

allah kekanını cennet eylesin,keşke sağlığında ziyaretine gidebilmiş olsaydım:S

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-16-2008   #3
haticee

allah rahmet eylesin büyük kayıp
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-16-2008   #4
FBMH1907

allah rahmet eylesinnçok üzüldüm
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-16-2008   #5
sudenaz

Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-16-2008   #6
selin789

ALLAH RAHMET EYLESİN KABRİ CENNET OLSUN ALLAH GÜNAHLARINI AFFETSİN O BİZM EN BYK YAZARIMIZ OLARK KALCAK HİÇ BİR ZNM DEGİŞMİYECEK

Eski 10-16-2008   #7
feraye

TÜM DÜNYANIN BAŞI SAĞOLSUN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP OLDU

Eski 10-16-2008   #8
MENİS_60

allah rahmet eylesin

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com