10-11-2008
|
|
Şengül Şirin
|
İşsizlik Daha Büyük Problem Olacak
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, krizin Türkiye'yi de olumsuz etkileyeceğini belirterek, "İşsizlik daha büyük problem olacak" dedi
KÜRESEL kriz Türkiye'yi de kötü vuracak Koç Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, global krizin Türkiye'ye yansımasının işsizlik artışı şeklinde olacağını söyledi Koç, işsizliğin problem olduğu ülkede, krizin bu sorunu daha da büyütebileceğini ifade ederek, şöyle konuştu: </B>
Kapasite kullanımı azaldı</B>
"İşsizlik şuanda da büyük problem Piyasa bu şekilde daralmaya devam ederse, ona göre tabi önlem almak gerekiyor İşsizlik daha büyük bir problem olarak önümüze çıkabilir Çünkü, global krizden Türkiye'nin etkilenmemesi söz konusu değildir Bugün Türkiye, dünyanın 17 en büyük ekonomisidir O bakımdan, bizim her ne kadar bankacılık sistemimiz sağlam olsa da reel sektörümüzün çok dikkat etmesi lazım Çünkü yarın ne olacağını, maalesef öyle bir ortamdayız ki maalesef kimse kestiremiyor ve bunun ne kadar devam edeceği de belli değil "</B>
İşsizlik endişesi artarken küresel kriz koşullarında reel ekonomilerde ortaya çıkan yavaşlama eğilimi paralelinde talepteki daralma imalat sanayiinde çarkların yavaşlamasına yol açtı İmalat sanayiinde kapasite kullanım oranı, Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre 3 4 puan düşerek yüzde 79 8'e indi Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dünyada yaşanan krizin, kapitalizmin sonu olmasa da son yüzyılın en ciddi küresel krizi olduğunu belirterek, "Olumsuz konjonktürel gelişmelere karşı gerektiğinde çok hızla müdahale edebilecek biçimde her türlü hazırlığı yapmalı, daha da önemlisi piyasaları hazırlıklı olduğumuza ikna etmeliyiz </B>
Gelişmelerin mali piyasalara yansımasını düşündüğümüzde, özel sektörün 140 milyar doları bulan dış borcunu da önemli bir risk faktörü olarak dikkate almamazı gerekiyor" dedi </B>
</B>
|
|
|