Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erasmusumuz, olacak

Bizim de Erasmusumuz Olacak

Eski 10-10-2008   #1
Şengül Şirin

Bizim de Erasmusumuz Olacak

Bizim de Erasmusumuz olacak
Türkiye üniversiteleri Erasmus Modeli’ne geçiyor Erasmus benzeri model benimsenirse, Türkiye’nin her hangi bir bölgesinde bulunan üniversitede okuyan öğrenci, koşulları uygun olursa, Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ gibi gözde üniversitelerde bir dönem eğitim alabilecek Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini amaçlayan ‘’Ulusal Değişim Programı’’ (UDEP) taslağına son hali önümüzdeki günlerde verilecek

YERLİ ERASMUS

YÖK’ün hazırladığı taslak, Avrupa üniversiteleri arasında ülkeler arası işbirliğini teşvik etmek üzere öğrencilerin ve eğitimcilerin değişimini, Avrupa Birliği ülkelerindeki çalışmaların ve alınan derecelerin tanındığı ortak bir platform oluşturmayı hedefleyen ‘’Erasmus Programı’’nın ulusal boyuttaki benzeri niteliğini taşıyor

KİMLER YARARLANACAK

Üniversitelere görüşleri için gönderilen UDEP taslağının, önümüzdeki günlerde YÖK tarafından tekrar ele alınması ve son halinin verilmesi planlanıyor Program, üniversitelerin kabul etmesi halinde uygulamaya geçirilecek Taslağa göre, YÖK tarafından yürütülecek UDEP’ten, Türkiye’de bulunan tüm devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitüleri, bağımsız vakıf meslek yüksekokulları, askeri yükseköğretim kurumları ve polis teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları yararlanabilecek Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının herhangi birinde öğrenci ve öğretim üyesi olanların yararlanabileceği program, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayacak Değişim programına başvuran öğrenciler, öğreniminin bir bölümünü ikili anlaşma ile ortak olunan yurt içindeki başka bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirecek

UDEP programında neler var

‘Erasmus’un Türkiye ayağı’ diye nitelenebilecek UDEP taslağında şu önemli noktalar var:

Kars’taki üniversite öğrencisi, koşulları uygun olursa Boğaziçi’nde bir dönem okuyabilecek

UDEP programına katılacak öğrenciye burs, katıldığı üniversiteye de ödenek verilecek

UDEP programına katılabilmek için ders not ortalamalarının iyi olması ve yabancı dil bilgisi şartı aranacak

Farklı üniversitedeki eğitim aynı eğitim yılı içerisinde 1 veya 2 dönemi kapsayacak

Programdan MYO’lular, hazırlık sınıfındakiler ve birinci sınıf öğrencileri yararlanamayacak

Programa katılacak öğrenciler değerlendirme sonucu belirlenecek

UDEP’ten her öğrenci ancak bir kere yararlanabilecek

UDEP programından öğrencilerin yanı sıra üniversite öğretim üyeleri de yararlanabilecek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com