![]() |
Kısaltmalar |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() KısaltmalarZikir olsun salavat olsun, Arabi nazımla güzelce telaffuz edilmesi ibadettir ![]() Mesala hadis-i şerifte Rasulullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, ismim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar ![]() Bazı gafil insanlar, yazılarında (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nitekim Hafız İbnu Sulah diyor ki: " Bazı gafil insanlar, yazı yazmak esnasında Peygamberin ismini yazarlarken cimrilik veya tembelliğe kapılarak avam talebeleri gibi sallallahu aleyhi ve sellem yerine " salalem " yazmaktadırlar ![]() ![]() Türkçemizde de telifçiler, yazarlar, bu belanın dolusuna yakalanarak (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam Şa'rani diyor ki: " Böyle yazanlar, ya cimriliğe kapılmış, mürekkeb ve ve kağıdı kadar Peygamberi sevmemiş, ya tembelliğe yakalanmış, parmaklarının yorulmasından vazgeçmiş, dolayısıyla O Habib-i A'zam'ı sevmemiş ![]() Yahud da " Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, İsmim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar ![]() ![]() "Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, ismim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar ![]() Sevapdan mahrum kalmamak ve O'na yakışır ümmet olmak adına üşenmeyelim, kisaltmalar yapmamaya dikkat edelim lütfen ![]() ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kısaltmalar |
![]() |
![]() |
#3 |
selin789
|
![]() Cevap : KısaltmalarBU BİLGİYİ BİZİMLE PAYLAŞTIGIN İÇİN TEŞKÜR
|