Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, etkili

Çok Etkili !!!!

Eski 10-06-2008   #1
bonsoir
Icon1361

Çok Etkili !!!!

Bir Gencin Ateşle İmtihanı !!!!!

Mecmau'l-Enhur sahibi Muhammed bSüleyman Damat Efendi lakabıyla meşhur olmuşturÇünkü bu iffet abidesi ,talebelik döneminde bir gece yarısı mum ışığı altında ders çalışmaktadırİlmi mütaalalara daldığı esnada kapısı çalınırO vakitte birinin gelmesinin hasıl ettiği hayret ve misafirin kimliği hakkındaki merakle hemen kapıyı açarKarşısında genç ve güzel bir kızcağız durmaktadırMisafir yolunu kaybettiğini ve etrafta başka ışık göremediği için onun kapısını çalmaya mecbur kaldığını söyler

Genç talebe misafirini geri çevirmez,onu gece karanlığına ve sokağın soğuğuna terkedemez,çaresizce kızı içeri alırOna oturup dinlenebileceği bir köşe gösterdikten sonra da sabaha kadar dersine çalışmaya devam ederUtangaç ve gizli nazarlarla onu seyreden genç kız ,bu iffetli talebenin bir haline dikkat çekerGenç arada bir parmağını önünde yanan mum alevine tutmakta ve bir müddet bekledikten sonra geri çekmektedirBir defaylada yetinmeyip bunu hep takrarlamaktadırBu hal üzerine sabah olur

Gün ışıdıktan sonra kız oradan ayrılıp evine döner Halkın da yardımıyla yolunu bularak ulaştığı ev Osmanlı vezirlerinden biririn sarayıydıBu genç kızda o vezirin kerimesidirSaray halkı ona geceyi nasıl ve nerede geçirdiğini merakla sorar,zira bütün gece kızı aramış ve bulamamışlardır

Genç kız başından geçenleri gördüklerini ve özellikle evinde misafir olarak kaldığı o delikanlının tuhaf halini anlatır Vezir kızına yardım eden genci sarayına davet eder,niçin sabaha kadar elini yanan mumun ateşine tuttuğunu ve elinin yanmasına sebep olduğunu sorarYusuf yüzlü genç :"Yolunu kaybettiği için kapımı çalan bir misafiri dışarıda bırakamazdım,bu sebeple onu kulubeme aldımNefsimin isteklerine karşı koyabilmek için de elimi mumum bana cehennemi hatırlatan alevi üzerine koydumŞeytan beni kandırmaya yeltendiğinde parmağımı ateşe tutarak nefsime cehennem azabını hatırlattım ve böylece yanlış bir şey yapmaktan kurtuldum"

Evet :hayırlı genç iffet ve ismet şuuruyla ,ahirete kilitlenen gönlüyle vezirin çok hoşuna giden ve teklifi kabul ederek kızla evlendikten sonra da Damat Efendi diye anılagelen Muhammed b Süleyman gibi dünyanın cazibedar güzelliklerine kanmayan ,veraların verasını ebedii saadet diyarı sayan ve hep ona ulaşmayı düşünerek yaşayandır

Şehvet gücünü iffetle, bİlGİ güCüNÜ HikmetLe , iKTidAR güCÜnÜ AdalEtlE DengeLe

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Çok Etkili !!!!

Eski 10-07-2008   #2
fatmanur

Cevap : Çok Etkili !!!!

ALLAH razı olsun
Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com