![]() |
Bir Deliye Bir Veli Rolü |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Bir Deliye Bir Veli RolüEbu Müslim Havlani bir toplulukta konuşulanları dinler ![]() ![]() ![]() Omuzlarını silkerek cevap verir: – Bizimki veli filan değil kelimenin tam manasıyla delidir deli!… – Öyle ise derler nasıl geçiniyorsun böyle deli biriyle? Cevap verir: – Ben usulünü biliyorum da öyle geçiniyorum, kavga gürültümüz o yüzden olmuyor!… Büsbütün meraka düşerler ![]() – Deli gibi biriyle kavgasız gürültüsüz geçinmenin usulü nedir ki? diye sormaktan kendilerini alamazlar ![]() Şöyle izah eder Ebu Müslim, geçinmenin sırrını ![]() Der ki: – Allahü Azimüşşan, Âdem Aleyhisselam’ı topraktan yarattığında bedenine önce aklı koydu ![]() ![]() Sonra öfkeyi yarattı ![]() ![]() Öfke: – Ben dedi ![]() ![]() Rabbimiz buyurdu: – Ey öfke! Sen Âdem’in bedenine girmeye çalış, oraya yönel ![]() ![]() ![]() Ebu Müslim burada der ki : – İşte biz hanımla bu konuda anlaştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Müslim burada şunu da ilave eder: – Tabii der, bu sabır benim için de geçerli bir görevdir ![]() ![]() ![]() Ebu Müslim bundan sonrasını şöyle tamamlar: – İşte der ey dostlar, benim hanımdan şikayetçi olmayışımın sebebi budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sakın “bir deliye bir veli rolü basit bir şey” deyip de geçmeyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bir Deliye Bir Veli Rolü |
![]() |
![]() |
#2 |
gülrüba
|
![]() Cevap : Bir Deliye Bir Veli RolüRabbim razı olsun esmer_yar çokgüzel ve anlamlı emegine sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|