![]() |
Kumdan Sevgililer |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Kumdan SevgililerÇocuktum, Zaman nasıl da arsızca geçerdi Ama hiç umrumda değildi Koşardım bir topun peşinde Hayatın tadı oyundu sadece Ne içimde tasa vardı ne kafamda düşünce Hayat sürükledi beni öylesine Sonra, Kumdan kaleler yaptım Güneşe rağmen Saatlerce usanmadan Çocuk emeğimi onlar için harcadım En sevdiklerimi bir türlü yıkamadım Azgın bir dalga gelene dek Onlara gözüm gibi baktım Sakındım, sakladım Ama yok Doğanın kanunu bu; karşı koyamadım Ve anladım Hayat her zaman kazanmak değildi Çocuk yüreğimle kaybetmenin varlığına da alıştım Düşünüyorum da; Yeniden yelken açıyım çocukluğuma Kumdan sevgili yapıyım kendi kumsalımda Tenine renk veriyim el emeğimle İçine can katıyım aşka olan özlemimle Gözlerine fer veriyim yüreğimin gücüyle Ve yanıma yoldaş yapıyım onu hüzün gecelerinde Gözyaşlarımı silsin diye O yanımdayken üşütmez belki beni gece Bu kez çocuk ta değilim; Alabilirler mi onu benden Acıtırlar mı canımı yeniden Acaba? Denizler kadar engin, gökyüzü kadar sonsuz bir acaba bu Kaybeder miyim yine onu Acaba? En ufak fırtına da paramparça olur mu? Yoksa Hayali bir sevgili de bana çok mu? Belki de Kumdan sevgililerle bile oynayamayacağım bu oyunu Acaba? Onlar mı tutacak hayatta beni, bağlayacak yeniden Yoksa Sorduğum bu sorular birşeylerin içim de yok oluşu mu? Acaba kumdan sevgili olur mu?
|